Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Egeland råde i to kommuner

Artikkelen er over 4 år gammel

BØ: Fra og med 1. januar blir Åse Egeland rådmann i både Bø og Sauherad kommune.

Egeland går inn i en 50-prosentrolle begge steder og fyller dermed deler av tomrommet etter avtroppende Sauherad-rådmann, Hans Erik Utne som fra nyttår blir rådmann i nye Holmestrand kommune. Som kjent jobber Sauherad og Bø kommuner med en sammenslåing som etter planen skal tre i kraft fra 1. januar 2020. Nå forbereder Egeland seg på å jobbe 50/50 på Akkerhaugen og i Bø.

– Jeg takka ja til jobben fordi jeg tror det kan være en god modell i forhold til den videre prosessen med å bygge en ny kommune, sier Egeland til TA.

Går alt veien med sammenslåingsarbeidet og nasjonale vedtak vil Egeland fortsette som rådmann i den ny kommunen.

Tomrommet på 50 prosent som blir igjen i de to kommunene skal fylles. I første del av 2017 vil Egeland sitte mest på Akkerhaugen for å venne seg til Sauherad. Formannskap og kommunestyrer får høyeste prioritet, og assisterende rådmenn Terje Kili (Bø) og Mona Slaaen kommer til å bidra der Egelands kapasitet ikke strekker til.

– Det er viktig med likeverdigheten i de to kommunene. Denne løsningen er noe som forsterker dette, sier Sauherad-ordfører Mette Haugholt, og minner om at ansettelsen må vedtas i kommunestyrene før den trer i kraft.