Nr1 Fitness kjøper Stamina Bø og åpner i Lunde

Artikkelen er over 2 år gammel

BØ/NOME: Nr1 Fitness er i ferd med å bli en stor treningssenter-aktør i Midt-Telemark.

DEL

- Vi har i dag kjøpt Stamina Bø samt kommet til enighet med huseier Ådne Tremyr om å åpne i Lunde der Helsesmio holdt til. Med dette så viser vi at vi satser stort i Midt-Telemark. Med disse åpningene vil Nr1 Fitness ha fire sentre i Telemark, melder Trygve Amundsen, konsernsjef i Nr1 Fitness.

Treningssenterkjeden Nr1 Fitness tar over driften og eierskapet av Stamina trening Bø fra 19. april. Det nye navnet på senteret vil bli Nr1 Fitness Xpress Bø.

Ifølge kjeden har Nr1 Fitness de siste årene blitt en av landets raskest voksende treningssenterkjeder med nesten 20 avdelinger rundt om i landet. Fra før har Nr1 Fitness en eksisterende avdeling i Bø, nærmere bestemt i Sandavegen 8.

- Markedssituasjonen har frem til i dag vært slik at Nr1 Fitness og Stamina, med sine to store sentre, ikke har hatt grunnlag for å drive sentrene økonomisk forsvarlig. Dette har ført til at begge parter har hatt svingninger i aktivitet- og treningstilbud, samt begrenset investeringer på grunn av tøft marked, heter det i et presseskriv fra Nr1 Fitness.

Elixia/Sats overtok nylig eierskapet av Stamina Bø, men har nå besluttet å satse på sine sentre i Porsgrunn og Skien.

- Vi er svært glad for å overta driften av Stamina. Samtidig må vi være ærlige på at det blir nødvendig med omstruktureringer da vi fra før har et stort senter i Bø. Vi tror samtidig at endringene totalt sett vil føre til et bedre treningstilbud for alle bøheringer, sier Amundsen.

De to sentrene vil få en litt ulik profil for å utfylle hverandre.

Nr1 Fitness Xpress Bø i Holtangården/Folkestadveien 12 vil tilby kondisjon- og styrketrening og ulike former for individuell trening. Dette senteret vil i hovedsak være ubemannet.

Nr1 Fitness Bø i Sandavegen 8 er et fullsortiment treningssenter. Fullskala-tilbudet i Bø vil omfatte gruppetreninger, styrke- og kondisjons-avdeling, personlig trener, livsstilskurs, med mer.

For medlemmer hos Stamina trening Bø vil endringen føre til at alle faste og organiserte gruppetreningstimer vil overføres til Nr1 Fitness Bø i Sandavegen 8.

-  Samtidig som gruppetreningstilbudet forsvinner ved senteret i ,vil naturlig nok bemanningen ved senteret reduseres. Endringen trer i kraft fra 19. april. Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører, men håper bøheringene vil oppleve at det nå totalt sett vil bli et bedre treningstilbud i tiden som kommer, sier Amundsen.

Nr1 Fitness øker sin satsning i Midt-Telemark ved å åpne et nytt senter i Lunde sentrum.

-  Det har tidligere vært et senter der men det gikk konkurs for cirka et halvt år siden. Lokalene er tilpasset trening så her blir det nesten bare å flytte rett inn.

I forbindelse med eierskiftet fra Stamina til Nr1 Fitness, vil også Audun Bjørnfeld ved Nr1 Fitness Bø, fratre sin stilling som daglig leder og søke nye utfordringer utenfor Nr1 Fitness-konsernet. Nr1 Fitness har også kjøpt Auduns aksjer i selskapet slik at selskapene vil fult ut bli eiet av konsernet Nr1 Fitness.

Artikkeltags