Mistenker at «Nils» ble skutt med luftvåpen på nært hold

ETTER FORHOLDENE BRA: Katten noe neddopet etter inngrepet som fjernet kula i ryggen.

ETTER FORHOLDENE BRA: Katten noe neddopet etter inngrepet som fjernet kula i ryggen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BØ: Veterinær Heidi Stenstad ved AniCura Dyreklinikken Telemark opererte mandag ut en kule fra ryggen til en katt. Den lå tre millimeter fra ryggmargen. Nå etterlyser de tips i saken.

DEL

- Det er total mangel på respekt for liv, sier Heidi Stenstad.

AniCura Dyreklinikken Telemark hadde katten først inne til behandling for noen få dager siden. Eieren hadde sluppet den ut på natta, men da «Nils» kom tilbake om morgenen, så de at katten ikke kunne gå ordentlig.

De fant et sår, og veterinæren konstaterte ømhet i muskulaturen. Man antok at den hadde blitt angrepet av et rovdyr og fått seg et bitt over ryggen.

Ble sjokkert av røntgenbildene

- Da katten var inne igjen til kontroll i dag, var den ikke så bra som vi hadde håpet, opplyser veterinæren.

Røntgen ble anbefalt, og Heidi Stenstad ble sjokkert da hun oppdaget kula som lå få millimeter fra ryggraden.

- Det så ganske oppsiktsvekkende ut. Kula syntes godt der den lå nær ryggsøylen, slår hun fast.

Det ser ut til at katten har fått skader i noen muskel- og nervefibrer. Han klarer ikke å bruke det ene benet, og halen henger. Men «Nils» hadde likevel hell i uhell. Kula lå kronglete til, men forhåpentligvis vil skaden heles greit. Dyrlegen håper at nervefunksjonene vil fungere bra igjen.

Katten holder til i Øvrebø og man antar at den ble påført skade i dette området.

Sett eller hørt noe?

- Vi har i dag operert ut en kule fra ryggen på lille Nils. Katten ble skutt for trolig fem dager siden, og ut fra ammunisjonen ser det ut til å være benyttet et luftvåpen på nært hold, skrev dyreklinikken i et innlegg på sin Facebook-side mandag.

- Nils er våken etter inngrepet, og har det etter forholdene bra. Vi ønsker ham god bedring, og håper man vil kunne finne ut hvem som står bak denne grusomme handlingen! heter det videre i innlegget som i skrivende stund er delt nærmere 340 ganger.

Saken er politianmeldt, og tips kan gis til politiet.

- Det er fint om man klarer å få tak i de som har drevet med dette, slik at det kan få noen konsekvenser, uttaler Heidi Stenstad.

Artikkeltags