Jubler for gjev skolebenevnelse

FORNØYDE: Vilde Halsen (19) fra Skien og Lisa Marie Gusfre (24) fra Porsgrunn er fornøyde med den nye benevnelsen.

FORNØYDE: Vilde Halsen (19) fra Skien og Lisa Marie Gusfre (24) fra Porsgrunn er fornøyde med den nye benevnelsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BØ: Du trenger ikke lenger å dra til Bergen for å gå på Norges handelshøyskole. Nå er også studenter i Bø og Porsgrunn en del av handelshøyskolen.

DEL

Det er etter fjorårets omorganisering av Høgskolen i Sørøst-Norge at alle IT- og økonomistudentene i Bø og Porsgrunn nå er knyttet til fakultetet Handelshøyskolen, Høgskolen i Sørøst-Norge.

– Handelshøyskolenavnet er veldig anerkjent og det er bra at økonomistudentene i Telemark også får det kvalitetsstempelet. Det er jo slik at våre framtidige arbeidsgivere forbinder handelshøyskolenavnet med noe positivt, og det er bra at dette nå kommer Bø-studentene til gode også, sier økonomistudentene Vilde Halsen (19) fra Skien og Lisa Marie Gusfre (24) fra Porsgrunn.

– Flere muligheter

For å kunne kalle seg en handelshøyskole må institusjonen kunne tilby bachelor-, master- og doktorgradsstudier. Bachelor i økonomi og IT kan tas i Bø, mens man må videre til Buskerud eller Vestfold for å få master og doktorgrad.

Leder for Institutt for økonomi og IT i Bø, Helge Kaasin, mener omorganiseringen har gjort høgskolen godt.

– Vi er nå en del av et fagmiljø hvor det tilbys både doktorgrad, siviløkonom- og masterutdanninger. Det gir bedre og flere muligheter for studenter i Telemark som vil videre. Vi er i prosesser nå hvor vi samkjører kursvirksomhet og undervisningsmetoder, for stadig å forbedre kvaliteten på vårt studietilbud.

Usikkert rundt cv

Det var institusjonen i Bergen som først begynte å bruke navnet Handelshøyskole. Etter hvert har også BI tatt i bruk benevnelsen og nå kommer høgskolene etter. Hvorvidt studentene nå kan føye «handelshøyskole» til sin cv, gjenstår å se.

– Hva som står på cv-en er jeg ikke sikker på, så det tør jeg ikke si, sier Kaasin.

Studinene Halsen og Gusfre er uansett godt fornøyde.

– Dette er veldig flott. Det åpner for flere muligheter med tanke på jobb og videre utdanninger, konkluderer de.

Artikkeltags