En mann pågrepet etter husbrann i sentrum

Artikkelen er over 2 år gammel

BØ: Brannvesenet har fått slukket brannen i Bøgata. En 25 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha satt fyr på bygningen.

DEL

Midt-Telemark brannvesen meldte om brannen på Twitter fredag ettermiddag i tretida.

Ifølge TAs journalist på stedet rammet flammene særlig det gamle trehuset i tilknytning til restauranten «Den Gode Nabo». Etter det TA kjenner til, blir første etasje i huset brukt som lager, mens det er utleieleiligheter i andre etasje.

Ute av kontroll

Like etter klokken halv fire meldte politiet at brannen hadde spredd seg.

– Det er ikke kontroll på brannen og den er spredd seg til taket på nabobygningen. Denne bygningen er nå evakuert. Dette er kombinerte næring- og leilighetsbygg, skrev politiet på Twitter.

Politiet twitret videre at de er på stedet, sammen med ambulanse og brannvesen.

Brannmannskapene tok seg inn i bygget og satte i gang med slukningsarbeid via nabotaket. Det var på dette tidspunktet fortsatt flammer og store røykmengder.

Pågrep mann

Bøgata (Riksvei 36) ble stengt i begge retninger, og veien var stengt av så lenge brannvesenet holdt på med slukningsarbeid. Rundt klokka 20.20 kom beskjeden om at veien igjen er åpen for fri ferdsel.

Mange skuelystne samlet seg rundt brannstedet i dag, som ligger i Bø sentrum.

Klokka 16.15 opplyste politiet at det ikke er meldt om personskade, men de har pågrepet en person, mistenkt for å ha tent på huset. Vitner forteller til TA at en mann ble påsatt håndjern, ført inn i en politibil og kjørt bort.

Mannen er 25 år gammel, og har en tilknytning til adressen. Han vil bli avhørt i løpet av lørdag.

Artikkeltags