Bø-leger sier opp etter spiralnekt

Fastlegene Dag Sele og Ole-André Skalstad har sagt opp sine avtaler med Bø kommune fordi de ikke lenger kan reservere seg mot å sette inn spiral.

Fastlegene Dag Sele og Ole-André Skalstad har sagt opp sine avtaler med Bø kommune fordi de ikke lenger kan reservere seg mot å sette inn spiral. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo (ANB—NTB): To fastleger i Bø kommune slutter som følge av at de ikke får reservere seg mot å sette inn spiral.

DEL

Fastlegene Dag Sele og Ole—André Skalstad har sagt opp sine avtaler med Bø kommune etter henholdsvis 22 og 10 år som fastleger, melder Aftenposten.

Legene setter ikke inn spiral hos sine pasienter, fordi de mener prevensjonsmiddelet kan avbryte allerede påbegynt liv.

Helseminister Bent Høie (H) har under reservasjonssaken presisert at fastleger i Norge ikke skal ha mulighet til å reservere seg mot legetjenester, som for eksempel det å sette inn spiral.

— Vi opplever at det ikke lenger er noen tvil om at Bent Høie og departementet mener at vår felleslistepraksis gjennom 20 år er ulovlig. Vi ønsker ikke å gjøre noe ulovlig, men vi kan heller ikke bryte med vår samvittighet, sier Dag Sele til Aftenposten.

I slutten av juni sendte Helsedepartementet på høring et forslag om at fastleger ikke lenger skal henvise kvinner til abort. Forslaget kom som følge av striden om hvorvidt fastleger skal kunne reservere seg mot å henvise til abort. (ANB—NTB)

Artikkeltags