«BMW-banden» kan være tatt

STORE VERDIER: Bare i Telemark har det blitt stjålet utstyr for flere hundre tusen kroner i høst. Banden har kun vært interessert i å gjøre innbrudd i nyere BMW-modeller.

STORE VERDIER: Bare i Telemark har det blitt stjålet utstyr for flere hundre tusen kroner i høst. Banden har kun vært interessert i å gjøre innbrudd i nyere BMW-modeller.

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Helt siden i sommer har en stor mengde biler blitt utsatt for innbrudd og tyverier på forskellige steder på Østlandet. Nå kan tyveriene til den såkalte «BMW-banden» kan være oppklart.

DEL

Siden i sommer er det registrert over 200 innbrudd i BMW-er i Sør-Norge. En stor del av disse har funnet sted i Telemark.

Hvem som har stått bak tyveriene har vært et mysterium, men nå har politiet i Buskerud siktet to menn for å ha brutt seg inn og stjålet dyrt utstyr fra biler.

Det melder NRK.

Pågrepet på vei ut av landet

– Det er pågrepet to personer. De ble pågrepet på lørdag og er begge siktet for flere innbrudd i bil her i Drammens-området, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad til NRK.

Politiet setter de to personene i sammenheng med tyverier fra biler andre steder på Østlandet.

– De ble ikke tatt på fersk gjerning, men de ble pågrepet på vei ut av landet, sier Håkestad.

Stjeler dyrt utstyr

Fremgangsmetoden er den samme overalt hvor banden ferdes. Ruter blir knust før tyvene stikker av sted med ratt, navigasjonsutstyr, konsoller og annet dyrt ekstrautstyr. Enkelte ganger er også lyktene skrudd løs fra karosseriet.

TA har skrevet en rekke saker om tyveriene som har funnet sted i Telemark, og sist hadde de vært på ferde ved en adresse i Porsgrunn.

Les saken: Har herjet i et halvt år - nå har de slått til igjen

Bare i Telemark har det blitt stjålet utstyr for flere hundre tusen kroner i høst. Banden har kun vært interessert i å gjøre innbrudd i nyere BMW-modeller.

Artikkeltags