Årets NM for olabiler ble en suksess for Eirik Skaug fra Skien. Ikke bare fikk han bestemannspremien for den tøffeste olabilen, men jammen tok han 3. plassen i det fartsfylte løpet også, et løp som gikk i Bø Sommarland i går ettermiddag.

TØFFEST

- Dette var jammen moro. Er kjempestolt over at bilen min ble kåret til NMs tøffeste olabil. For det vant jeg en råkul triksesykkel, forteller åtteåringen Eirik Skaug fra Skien. Han vartet opp med en bil stappfull med lyd. Bilen er nemlig utstyrt med et helt rått musikkanlegg i megaklassen. Det var nok dette som gjorde utslaget da juryen kåret bilen til mesterskapets tøffeste. I konkurransen kjempet hele 14 biler om denne tøffe tittelen. At det var Eirik som til syvende og sist trakk det lengste strået er kanskje ingen tilfeldighet. Pappa Terje er nemlig hekta på dette med olabiler.

RASKEST

Den antagelig gjeveste tittelen, Norgesmester i fart, gikk til Even Jaaval Dahl fra Holter i Nannestad. Han ble klokket inn på vel 27 sekunder i den 270 meter lange banen.

- Moro å kunne kalle meg norgesmester. Jeg har tidligere vunnet en del løp, men at jeg skulle gå helt til topps er jo bare megagøy. Må få takke bestefar. Han er teamleder og hovedsponsor, forteller Even. Han stilte i en råtrimma doning med smale dekk. Det ga resultater i den svingete løypa i Sommarland. Han vant en spillekonsoll av det gromme merket.