I kveld skal de løse krim på TV

Tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen, programleder Jens Christian Nørve, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde og forsvarsadvokat John Christian Elden fronter programmet «Åsted Norge».

Tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen, programleder Jens Christian Nørve, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde og forsvarsadvokat John Christian Elden fronter programmet «Åsted Norge». Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

NOTODDEN/OSLO: TV2s nye satsning «Åsted Norge» har premiere mandag kveld.

DEL

«Åsted Norge» vil hver uke gjøre dypdykk i norsk kriminalitet, og mandag kveld har programmet premiere på TV2. Bjørn Carlsen fra Notodden er redaktør for den nye storsatsing, som byr på direktesendt krimjakt.

– Jeg og programleder Jens Christian Nørve har systematisk ringt rundt på kryss og tvers i politi-Norge for å forklare programmet, og fortelle at vi kan være et arbeidsredskap for politiet, sier Carlsen til Politiforum.

– Positiv

Konseptet er avhengig av hjelp fra politiet og Politidirektoratet, i tillegg til tips fra publikum.

Politiforum, som utgis av Politiets Fellesforbund, har spurt sine lesere om politiet bør bidra til TV-programmet. Flesteparten som har svart på deres uformelle spørreundersøkelse er positiv.

27 prosent har svart: «Ja, det er god reklame for politiet». Og 31 prosent har svart: «Ja, det bidrar til å løse saker».  Mens de resterende 39 prosentene mener nei, eller vet ikke.

– Vi har hatt en god dialog med dem. De er positive. Det må være en forankring her om vi skal lykkes, forteller Carlsen til Politiforum, om at Politidirektoratet har bidratt i prosessen.

Les også: Bjørn leder TV2s nye krimsatsing

LEDER JAKTEN: Bjørn Carlsen fra Notodden leder redaksjonen i den nye TV2-satsingen «Åsted Norge» som starter over nyttår. Carlsen har hektiske dager med å forberede programmet, men håper likevel på å få tid til en tur hjemom i løpet av romjula. Foto: TV2

LEDER JAKTEN: Bjørn Carlsen fra Notodden leder redaksjonen i den nye TV2-satsingen «Åsted Norge» som starter over nyttår. Carlsen har hektiske dager med å forberede programmet, men håper likevel på å få tid til en tur hjemom i løpet av romjula. Foto: TV2

 

Eksperter

Det er TV2s krimreporter Jens Christian Nørve som leder programmet. Han har med seg tre krimeksperter. Asbjørn Hansen er tidligere drapsetterforsker i Kripos, Hanne Kristin Rohde ledet seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo fram til 2014 og John Christian Elden er en av Norges mest profilerte forsvarsadvokater.

– Konseptet har vi hentet fra svensk TV4s suksess «Brottsplats Sverige». Vi jobber hardt for at det skal bli et like spennende TV-program her i landet, og har allerede sikret oss opptak av ting du garantert aldri har sett på tv før, har Carlsen tidligere uttalt.

Artikkeltags