- Var det virkelig nødvendig?

GIKK FORT: Det var et høyt tempo da to politibiler jaktet på en ruset MC-fører fra Semsmyra, gjennom Øvregate, og endte ved Blåbærlia. Der kom MC-føreren seg unna.

GIKK FORT: Det var et høyt tempo da to politibiler jaktet på en ruset MC-fører fra Semsmyra, gjennom Øvregate, og endte ved Blåbærlia. Der kom MC-føreren seg unna. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Flere naboer i Øvregate i Skien reagerer på den høye hastigheten to politibiler holdt under en biljakt tirsdag formiddag.

DEL

Tirsdag formiddag mottok politiet melding om en ruset MC-fører som kjørte fra Holteringen i Siljan i retning Skien.

Da politiet møtte på MC-føreren ved Semsmyra i Skien, ville ikke vedkommende stoppe for patruljen og kjørte videre i retning Skien.

Politiet fulgte da etter, noe som førte til en biljakt over flere kilometer gjennom Skien.

HØY FART

Biljakten gikk gjennom 40-sona i Øvregate i Skien, og flere naboer i området forteller til TA onsdag, at de reagerer på hvor høy hastighet de to politibilene holdt.

- Jeg ringte politiet og spurte om det virkelig var nødvendig, da fikk jeg bare beskjed om at jeg kunne sende inn en skriftlig klage, forteller en beboer i Øvregate og viser til at han er glad for at det nå er sommerferie ved Bratsbergkleiva skole.

- To politibiler holdt på å kollidere rett ved skolen. De kjørte som idioter.

- 95 KM/T

En annen nabo forteller at bilene må ha kjørt godt over fartsgrensen. Han gjorde et videoopptak i hagen da utrykningen pågikk, som viser til at de to politibilene kjørte forbi i løpet av tre sekunder.

- Det er cirka 80 meter mellom to fartsdumper ved meg, og de var forbi i løpet av tre sekunder. Det tilsvarer en fart på 96 kilometer i timen, forteller en beboer i Øvregate til TA.

AVGJØRES FORTLØPENDE

Vakthavende operasjonsleder, Jørn Gustav Larsen, var ikke på vakt under den aktuelle hendelsen og kan derfor ikke uttale seg konkret om tirsdagens biljakt. Men meddeler at på generelt grunnlag blir fart og fare for andres sikkerhet vurdert fortløpende i slike situasjoner.

- Det er noe vi på operasjonssentralen vurderer hele tiden, men det er den som kjører som har ansvaret, forteller operasjonslederen.

- Man må se hvordan trafikken er opp mot hvor viktig situasjonen er. Politiet skal være aktsom, og vi stopper om det blir for farlig eller om det kan skade andre.

Biljakten foregikk fra Semsmyra ved Børsesjø fram til Blåbærlia. Det siste stykket er for det meste tettbebygd strøk.

- Man skal kjøre med fornuft, og ikke ta noen sjanser, avslutter Larsen.

Artikkeltags