Her står bilen halve verden venter på

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tesla Model 3 ryktes å få lavere pris og lenger rekkevidde.

DEL

(Nettavisen) Grytidlig fredag norsk tid går Tesla-sjef Elon Musk på scenen og avduker en av de mer etterlengtede bilene på markedet på lang tid: Teslas 3. modell, og den første som skal ha en pris som kan være overkommelig for den menige mann.

Ingenting er så langt offisielt, men det snakkes om en pris på 35-60.000 dollar. Det kan i så fall bety at i alle fall basismodellen vil starte godt under 400.000 kroner i Norge - selv om potensielle kunder som reserverer nå vil måtte vente til slutten av 2017 for å få sin bil.

EN LITEN, HØY MODEL S?

Tesla holder kortene tett til brystet, men nå begynner lekkasjene å komme. Bildet fra toppen av artikkelen er lekket i forbindelse med et tysk Wired-intervju der selskapet forsøker å si så lite som overhode mulig.

Ifølge Electrek sier kilder som har sett bilen at bilen ser ut som en slags liten fusjon av Model S og X, der den er litt smalere, kortere - men høyere enn førstnevnte. Rent praktisk skal den være rundt 20 prosent mindre.

I nevnte Wired-intervju sier Tesla at målet ikke er å lage en spesielt visuelt oppsiktsvekkende bil, siden målet er å treffe markedet så bredt som mulig.

Det kan være nødvendig, for selskapet planlegger å tidoble produksjon sin innen 2020.

LENGER REKKEVIDDE ENN MODEL S?

Ryktene skal ha det til at bilen vil bli tilgjengelig i en toppversjon med en batteripakke på rundt 80 kWh, som skal ta bilen "over 300 miles" (480 km) - noe som er en anelse mer enn den offisielle EPA-rekkevidden på 288 miles på Model S 90D.

I så fall betyr det at bilen i Europa fort vil kunne markedsføres med rekkevidde på 550-600 km, på grunn av den litt urealistiske testmåten som benyttes her.

Hva basismodellen vil starte på er ukjent. Utfordringen med å spekulere i dette er at produksjonen ikke starter før Tesla har satt sin batterifabrikk "Gigafactory" i gang, og det er ventet at fallet i batterikostnadene vil fortsette å falle frem mot slutten av 2017. Det kan være lov å håpe at det blir rundt 60 kWh, slik Model S opprinnelig ble levert med.

Ellers er det gode rykter der ute på at Model 3, i likhet med de to andre Tesla-modellene, kommer til å bli en rask bil.

0-100 skal visstnok kunne unnagjøres på under 4 sekunder - i alle fall på én variant.

Det er forøvrig kjent at bilen vil bli levert med firehjulsdrift (D-variant) - og det er ingenting som tyder på at Tesla tenker på stasjonsvogn.

Tesla Model 3 blir avduket rundt 05.30 om morgenen fredag 1. april norsk tid. Avdukingen blir streamet live på Teslas hjemmeside.

Artikkeltags