Her er den første Tesla-taxien

  Den elektriske superbilen ruller nå på fylkets veier klar for å ta i mot passasjerer.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  PORSGRUNN: Telemark har fått sin første Tesla-taxi. Den elektriske drosjen ruller nå rundt på veiene i Porsgrunn.

  DEL

  Bilen kom til området for 14 dager siden, og kundene er allerede fra seg av begeistring, skal vi tro eieren av bilen. I tillegg til at Tesla er kjent for kraftig akselerasjon er den miljøvennlig og svært støysvak. Reaksjonen fra passasjerne varierer etter bilinteresse og alder.

  - Ja, det første de unge ber meg om er å gi på litt, mens de eldre er mest imponert over den store skjermen, sier Kristian Svindal.

  Han har drosjeløyve og har investert stort i drosjen.

  - Jeg kan jo bare akselerere opp til fartsgrensen, men du kjenner at den sparker allerede fra null til 60 eller fra null til 80, forteller Svindal.

  Bilen har virkelig har en gigantisk skjerm hvor sjåføren styrer alle tilleggsfunksjoner. Bilen er i tillegg koblet opp mot internett slik at leverandøren kan foreta oppgraderinger av bilen dersom det skulle være nødvendig.

  SLIPPER BOMPENGER

  Det vil ikke være noe dyrere å kjøre Tesla enn de andre drosjene til Grenland taxi, heller tvert i mot. Siden elbileiere slipper å betale bompenger blir det rimeligere å kjøre til Torp eller til Oslo med Tesla enn de andre bilene.

  Når det om ikke lenge blir bompenger også i Grenland får Svindal et konkurransefortrinn i forhold til de andre drosjene.

  - Ja, vi betaler ikke bompenger og prisen for å kjøre er den samme, sier drosjeeieren.

  Minstreprisen på dagtid ligger på rundt hundre kroner.

  INGEN REKKEVIDDEANGST

  Bilen er en Tesla modell S 85D med en rekkevidde på over 50 mil. Dette er mer enn nok til å kjøre Grenland-Oslo tur/retur. Bilen er utstyrt med firejulstrekk slik at den også skal komme frem på vinterføre og dårlige veier. Svindal tror heller ikke han vil få noen store problemer med den såkalte rekkeviddeangsten som plager mange elbileiere. Tesla har et nettverk av superladere over hele landet og etter en snau time ved superladeren på Moheim er bilen fulladet.

  - Fra før har vi flere hybridbiler i flåten vår, men dette er en første helelektriske drosjen vår, sier daglig leder Stein Inge Grimsrud i Grenland taxi.

  - Det er kjempegøy å få en slik superbil inn i stallen, fortsetter han.

  Han forventer at mange er nysjerrige på å prøve den nye bilen.

  - Vi regner med at noen vil spørre etter Teslaen når de ringer sentralen. Vanligvis skal turene fordeles på de rundt 50 bilene i flåten, men vi skal ikke være vanskelige dersom noen ringer på forhånd og bestiller Teslaen, avslutter Grimsrud.

  Artikkeltags