- Du må holde guttungen i deg ved like

KLAPPET OG KLART: Finn Kristensen, Arnt Sivertsen og daglig leder Morten Jensen i CBP som skal stille ut på messa. (Foto: Fredrik Strøm)

KLAPPET OG KLART: Finn Kristensen, Arnt Sivertsen og daglig leder Morten Jensen i CBP som skal stille ut på messa. (Foto: Fredrik Strøm)

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Den største mc-messa i Norge i år arrangeres denne helgen i Tennishallen i Porsgrunn.

DEL

- Det er den åttende mc-messen Brevik MC har arrangert siden 2001, forteller Arnt Sivertsen i messekomiteen. Normalt arrangeres messen annethvert år, men den hadde et opphold på fem år til den startet opp  igjen i 2010.

MC-messen, som arrangeres annethvert år, fyller Tennishallen med årets motorsykkelnyheter. Ifølge Arnt Sivertsen er det den største mc-messa i Norge i år siden Norges varemesse på Lillestrøm ikke arrangerer messe i år. Mellom 60 og 70 medlemmer av Brevik MC vil fra fredag være i full sving med å rigge utstillingshallen.

- Det er ikke mange klubber i landet som gjør dette, skyter mangeårig medlem Finn Kristensen inn.

- Nei, det er det ikke, nikker Sivertsen og fortsetter:

- Alle de  store motorsykkelmerkene har meldt sin ankomst. Brevik MC har normalt hatt et helt hjørne for seg selv, men i år har det kommet så mange utstillere at vi har måttet krympe vår egen stand for å få plass til alle.

I tillegg til motorsykler er det alt mulig av tilbehør, klær og sikkerhetsutstyr.

- Det er til og med mulig å få tatovert seg, sier Arnt Sivertsen. Motorsykkel er en livsstil.

Restaurert egen sykkel

Finn Kristensen (81) har kjørt motorsykkel i mange år, hvor mange vet han ikke helt sikkert.

- Jeg fikk jo kone og barn og sånt, da ble det et lite opphold, men jeg fant tilbake til det. Du må holde guttungen i deg ved like, vet du, smiler han.

Nå har han og sønnen restaurert hver sin Yamaha. Kristensens er en hundre kubikk 1972-modell Yamaha.

- Jeg kjører ikke hver dag. Men det blir en søndagstur sammen med sønnene mine og han jeg er onkel til. Dessuten blir det en langhelg i mai7juni. Da farter vi omkring.

Ny utstilling

I år kommer Honda med en helt ny Goldwing-modell, derfor har Goldwing-klubben blitt utfordret av Brevik MC til å lage en utstilling av gamle og nye modeller av denne motorsykkelen.

- Det blir også en utstilling av klassiske motorsykler. Her blir det masse nostalgi, legger Arnt Sivertsen til.

Brevik MC har planlagt messen i rundt seks måneder allerede og har kontroll på det meste før åpningen lørdag.

- Tidligere år har det kommet mellom tre til fire tusen mennesker. De fleste kommer lørdag, så dersom man ønsker bedre tid på sammen med de ulike leverandørene anbefaler jeg søndagen, sier han og understreker at messen ikke vil krasje med OL-åpningen.

- Den er ferdig før vi åpner klokka 10, smiler han.

Artikkeltags