Brødrene har hobbyen som jobb - i fjor solgte de for 137 millioner

  Artikkelen er over 4 år gammel

  PORSGRUNN/SKIEN: De tre brødrene Khaled har hobbyen sin som arbeid. Sammen med sju andre ansatte hos Bruktbilforum i Porsgrunn hadde et godt år i fjor. Selskapet solgte bruktbiler for imponerende 137 millioner kroner. I år satser de på ny vekst og åpner en ny avdeling på Nenset i Skien.

  DEL

  Ali Khaled startet opp i det små på Vallermyrene i Porsgrunn for 15 år siden. De siste tre årene er det satset knallhardt med en vekst fra 57 millioner kroner i 2012 til over 137 millioner i fjor.

  Overskuddet blir pløyet tilbake i bedriften og på torsdag åpner de tre brødrene en ny avdeling midt mellom Porsgrunn og Skien ved siden av Statoil-stasjonen på Nenset. Her skal de i tillegg til bruktbiler satse på nybilsalg av det koreanske merket SsangYong. Dette er biler som liker seg i terrenget og på åpningen torsdag får de vise frem den nye modellen SsangYong Tivoli i Norge for første gang. Dett er en såkalt crossover som er et segment i kraftig vekst.

  SKAPER ARBEIDSPLASSER

  I fjor sto bedriften oppført med åtte ansatte. Dette har vokst til ti og i tiden fremover regner de med å skape flere nye arbeidsplasser.

  - Over nyttår starter vi opp et verksted for alle slags bilmerker her på Nenset og allerede nå har vi begynt å få inn søknader, forteller markedssjef Mohyedin Khaled. Den siste av de tre brødrene heter Houssain Khaled, han er daglig leder. Alle tre har en glødende interesse for bil.

  - Vi gjør det vi liker best. Vi jobber rett og slett med hobbyen vår og det er bil. Det kan vi.

  Butikken selger bruktbiler av alle merker.

  HELE LANDET

  Alle bilene legges ut på Finn.no og butikken har på denne måten kunder fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Det største salget har de likevel lokalt i Porsgrunn og Skien.

  - Vi mener jo at vi har bygget opp et godt rykte og blir stolt når kundene kommer igjen og kjøper både sin andre og tredje bil, sier Mohyedin. Selv skal han stort sett holde seg i butikken i Porsgrunn, mens de to brødrene vil veksle litt mellom de to butikkene. De er klar på at de forventer god vekst for bedriften i år også.

  - Vi har et budsjett og klare mål, men jeg har ikke tenkt å dele dem med hele Telemark, avslutter Houssain Khaled.

  Artikkeltags