Beskyldt for å ha «drept» lærer

 BESLYLDNINGER: Elevrådsleder Sandra Yeomans ble i går beskyldt for å ha drept læreren som er kjernen til konflikten på Rjukan VGS. Her er hun sammen med  elevrådsmedlemmene Elias de Aravjo og Tord Steffensen.

BESLYLDNINGER: Elevrådsleder Sandra Yeomans ble i går beskyldt for å ha drept læreren som er kjernen til konflikten på Rjukan VGS. Her er hun sammen med elevrådsmedlemmene Elias de Aravjo og Tord Steffensen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Elevrådsleder Sandra Yeomans på Rjukan videregående skole, ble i går beskyldt for å ha «drept» læreren som har blitt karakterisert som «utilregnelig».

DEL

En lærerkollega av den omtalte læreren på Rjukan videregående skole stod i går foran to klasser og sa hva han mente om elevrådets og elevrådsleder Sandra Yeomans - streikeaksjon.

- Dere har drept kollegaen min, sa han.

Yeomans sier til TA at hun ble overrasket over utbruddet.

- Det er ikke noe særlig å tenke på, sier hun.

VIL FÅ KONSEKVENSER

Rektor Olav Tov Røysland sier til TA at lærerens oppførsel er helt uakseptabel og vil få konsekvenser.

TA har forsøkt å komme i kontakt med læreren som kom med beskyldningene, men han er ikke tilgjengelig for kommentar.

Det var TA som først fortalte om elevstreiken som ble gjennomført av om lag halvparten av Rjukan videregående skole sine 230 elever i går. Streiken ble initiert av privatpersoner gjennom en aksjon på sosiale medier.

Etter hvert følte elevrådet at de måtte fronte saken siden den berører de fleste elevene. Læreren som nå blir kritisert er en av to lærere som ble beskyldt av datidens elever for flatfyll, fravær og intimscener på en skoletur til Portugal i 2007.

- GROGGY

På sosiale medier antydes det at læreren på ny har vært beruset. Dette ble avvist av Røysland mandag.

- Det er to tilbakemeldinger fra forskjellige elever i desember 2011 - med 14 dagers mellomrom - som elevene antakelig viser til. Den første gangen kom det ei gruppe elever fra 1. klasse studiespesialisering og fortalte at en lærer hadde hatt en underlig adferd i timen. Elevene reagerte fordi det ikke var slik læreren oppførte seg til vanlig. Samtidig observerte vi denne dagen at læreren så groggy ut og helt klart var sjuk. Læreren hadde likevel valgt å gå på jobb denne dagen, sa han.

LES MER OM SAKEN I MORGENDAGENS AVIS

Artikkeltags