Full katastrofealarm: Helikopter med minst 13 ombord styrtet

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

BERGEN: Et vitne hørte et smell før hun så helikopteret styrte i sjøen ved Sotra. Deretter skal det ha kommet en eksplosjon.

DEL

Helikopteret som styrtet, var på vei til Bragefeltet i Nordsjøen, melder Stavanger Aftenblad. Helikopteret hadde rundt 13 personer om bord da det styrtet. Det er ikke kjent om noen har overlevd styrten.

– Det var et smell og en veldig spesiell motorlyd, så jeg tittet ut av vinduet. Da så jeg helikopteret styrte i en voldsom fart ned i sjøen. Deretter så jeg en eksplosjon.

Det sier et vitne som bor i området som Bergensavisen har snakket med.

– Det føk deler i luften. Den store rotoren for mot en holme. Jeg er i sjokk, dette er fryktelig, sier kvinnen til avisen.

Bergens Tidende har snakket med Vegard Turøy som også så helikopteret styrte.

– Vi hørte noen rare lyder, og at helikopterlyden sluttet. Jeg så ut, og da gikk det rett i bakken, sier Turøy.

Helikopteret brant etter styrten, ifølge øyenvitner, skriver avisen.

– Det brant kraftig en god stund, og vi hørte flere mindre eksplosjoner, sier Turøy, som forteller at flere lokale beboere kastet seg i båtene for å komme ut til ulykkesstedet og hjelpe.

Dagbladet har snakket med en av de nærmeste naboene til krasjstedet, som beskriver det hele som forferdelig.

– Vi ser rett bort på det, og det ser ut som helikopteret har gått i en liten holme. Det er masse båter rundt omkring, sier naboen, som sier de har sett folk i vannet like ved krasjstedet. Øya ligger rundt fire mil nordvest for Bergen.

Artikkeltags