Elleve funnet døde etter helikopterulykken

Et helikopter har styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag ettermiddag.

Et helikopter har styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag ettermiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bergen (NTB): Det er funnet omkomne på land etter helikopterstyrten ved Sotra. Så langt er det ikke funnet overlevende. Deler av skroget er funnet under vann.

DEL

SISTE:  Redningsaksjonen etter helikopterulykken ved Turøy i Hordaland ble formelt avsluttet klokken 17, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge. Alle de 13 om bord er antatt omkommet.

Det var 13 personer om bord i helikopteret da det styrket. Av dem er elleve nordmenn, én brite og én italiener. Elleve personer er funnet, ingen i live.

Søket fortsetter etter de to siste.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge er det foreløpig ikke funnet overlevende. Vrakrester er funnet både på Litleskori og i vannet. Deler av skroget er observert på 5 til 7 meters dyp, rundt 20 meter fra land.

Statoil er i ferd med å etablere et pårørende- og mottakssenter i Bergen etter helikopterstyrten ved Turøy.

– Vi kan bekrefte at et helikopter med 13 personer om bord, inkludert mannskap, har gått ned ved Turøy. Vi fikk melding om dette klokka 12.20 og mobiliserte umiddelbart beredskapsorganisasjonen vår i Stavanger og i Bergen, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby i Statoil til NTB.

– Vi jobber med å få oversikt over situasjonen og samarbeider med offentlig redningstjeneste som er på stedet og på vei til stedet, sier Skauby.

Helikopteret var på vei fra Gullfaks B til Flesland, bekrefter han. Statoil er operatør på Gullfaksfeltet, men kan foreløpig ikke si om det var ansatte i Statoil som var om bord i helikopteret. Selskapet har likevel satt i gang beredskap for eventuelle pårørende.

– Generelt er det slik at når vi får beskjed om en hendelse, mobiliserer vi beredskapsorganisasjonen vår, som også innebærer personellstøtte som har som hovedoppgave å holde kontakt med eventuelle pårørende. Vi er i ferd med å etablere et apparat rundt det, og vi er i ferd med å etablere et senter for pårørende- og mottakssenter i Bergen, sier Skauby.

Telefonnummer for pårørende er 800 500 20.

Det var et CHC-helikopter som gikk ned. Statoil har satt alle trafikkhelikoptre av tilsvarende type midlertidig på bakken.

Artikkeltags