- Når jeg har mor på tråden må trailerne vente. Mutteren går foran

Artikkelen er over 2 år gammel

TA-redaktør Ove Mellingen er på vei fra Bergen til Skien til fots og har nå gått i fire dager. Dagens etappe gikk fra Mundheim til Folgefonntunnelen. Dagen endte på ca 32 kilometer.

DEL

De omtrent 13 kilometerne på vestsiden av fjorden gikk forbausende greit, så fort de møre beina var oppvarmet.

Jeg planla 12-fergen fra Gjermundshavn, jeg håpte på 11.30-fergen og drømte om 11-fergen. Jeg gikk det jeg klarte og var der 11.10. Ikke lett å forsere tempoet så mye til fots.

Mens jeg ruslet og tenkte på Edvard Hoems «Kjærleikens fergereiser» fra tidlig 1970-tall og så på begge sider av fjorden små samfunn som klorer seg fast og kjemper alt de kan for overlevelse. Nedlagte skoler, nedlagte butikker, men også flotte hus og fiskeoppdrett sender blandede signaler.

(Saken fortsetter under bildet)

På fergekaien i Gjermundshavn traff jeg min gamle kollega Reidar Sakseide, fra Bergensavisen, mannen bak det verdensberømte bandet Gruppesax. Verdensberømt i Bergen.

Han serverte tebrød. På andre siden, på Årsnes, sto Tomas Bruvik, redaktør i Kvinnheringen. En meget god lokalavis i området. Han gikk med meg hele veien til Sunndal, der isbreen Folgefonn slipper ut sitt deilige brevann i fjorden. En nydelig dukkert gjorde seg og begge redaktørene var passelig jamsise i nedslaget.

Forresten er det i dette området den berømte filmen «The Vikings» ble spilt inn i 1957 og hadde premiere i 1958. Verdensberømte skuespillere som Kirk Douglas, Tony Curtis, Janet Leigh og Ernest Borgnine hadde de store rollene i filmen som markedsførte den aldeles fantastiske naturen i området.

Kvinnherad er så kontrastfull og vakker at det knapt finnes grenser. Og folk er så vennlige. En kar med både solbær, rips og moreller sto langs veien og ga bort så mye vi klarte å få i oss.

Det kan forresten være trafikkfarlig langs disse veiene, hvilket det ene bildet viser. Men når jeg har mor på tråden må trailerne vente. Mutteren går foran. I morgen tidlig blir NRK med på vandringen fra Odda. Det kan bli gøy. Ha en aldeles fantastisk tirsdag kveld.

Artikkeltags