Den frekke båttyven la seg flat

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Erik Waldemarsen oppdaget fredag at flere ting var borte fra båten. Nå har han kvinnen som stjal alt på videoopptak - og hun innrømmer alt.

DEL

Erik Waldemarsen er eieren av den 44 fot lange båten som stod innelåst på Tilja båtplass på Bølevegen i Skien.

Tyveriet skjedde 19. juli, og på videoen kan man se at kvinnen gikk ombord klokken 10.23 og forlot båten nesten to timer senere, klokken 12.14.

Tirsdag kveld opplyser operasjonsleder Geir Kastmo ved Telemark politidistrikt at den kvinnelige tyven har innrømet alt.

- Videobildene var så gode at det var lett å gjenkjenne henne. Hun har tilstått og venter nå på en straffereaksjon, forteller han.

STJAL INVENTAR

I perioden den kvinnelige tyven var i båten, rotet hun rundt i båten og tok med seg verdifullt verktøy og andre uerstattelige ting til båten.

- Kvinnen tok verktøy, endel utstyr som ennå ikke var fastmontert, samt alle putetrekkene til sittegruppen i salongen. Hun fikk med seg veldig mye, og som man kan se på videoen, klarer hun nesten ikke å bære med seg alt hun har tatt, sier han.

Det var fredag forrige uke at Waldemarsen oppdaget båttyveriet og tok straks kontakt med båtplassen som har montert flere overvåkningskameraer på eiendommen.

LAGT UT PÅ FACEBOOK

Han la ut videoen på Facebook i håp om at noen ville kjenner igjen vedkommende.

Videoen er delt mer enn 280 ganger i skrivende stund, og tallene stiger med minuttene.

Båteieren tok kontakt med politiet og overlevert anmeldelse og video.

TAR DET PÅ ALVOR

Arvid Utkvitne, fungerende politistasjonssjef i Kragerø, forteller til TA at ettersom han ikke kjenner til saken, har vanskelig for å uttale seg om den, men at de tar slike anmeldelser generelt på alvor.

Han forteller også at de med jevne mellomrom mottar slike typer anmeldelser.

- Dersom han har sendt inn anmeldelse med video, vil den først bli etterforsket internt blant våre tjenestemenn. Vi vil gå gjennom videoen og se om det er en gjenkjennelse. Deretter vil vi ta den via våre systemer, og da kan det hende vi får napp, forteller han.

Det var politiet selv som kjente igjen kvinnen på videoen.

Artikkeltags