Båtprodusent i medvind

Artikkelen er over 13 år gammel

I løpet av et år har Salen Service as produsert 17 plastsnekker. På grunn av god respons satser de nå på å øke produksjonen av den 22 fots store plastsnekka til 30-40 båter i året.

DEL

Knut Andresen, en av driverne av Salen Service as, forteller at båtproduksjonen startet ved en tilfeldighet da de i fjor fikk en forespørsel fra Brunstad konferansesenter i Tønsberg.

- STORT MARKED

- Vi fikk et oppdrag fra de om å lage utleiebåter. På et år har vi produsert 17 båter, og vi har fått veldig fin respons. Det ser ut til å være et veldig stort marked når det gjelder utleiebåter, sier Andresen.

Hittil har han og andre i Salen Service as brukt mye av fritida si på å utvikle båten. På grunn av den store responsen, ikke minst på båtmessa «Sjøen for alle 2005», vil de nå satse videre på båtproduksjonen. Onsdag i denne uka sendte de en søknad til Bamble kommune om tillatelse til å sette opp en produksjonshall i Salen båthavn på Stathelle.

TRE MANN PÅ HELTID

- Det som er tanken er at hallen også skal være et serviceanlegg for havna. Foreløpig leier vi inn tre mann på heltid, men på sikt kan det bli en håndfull arbeidsplasser. Og du skal ikke se bort i fra at vi i løpet av et år eller to kommer med nye modeller, sier Andresen.

Den 22 fots store plastsnekka med navnet Skager 660 er selvdrenerende, og den har plass til ti personer. Standardutgaven leveres med en 16-hesters Vetus Mitsubishi tosylindret dieselmotor. Den kan også leveres med en 19-hesters Volvo Penta-motor, en 29-hesters Volvo Penta, eller en 25-hesters Vetus Mitsubishi.

Andresen sier at båten leveres med en kalesje som dekker benkene foran i båten, samt havnepresenning.

ENESTE I TELEMARK

- Båten er veldig stødig. Vi er vel egentlig de eneste i Telemark som produserer båter i et visst omfang. Når det gjelder kunder satser vi på «mannen i gata» og utleiemarkedet. Båten er verken moderne eller gammeldags, og vi fokuserer på gleden ved å være på sjøen og oppleve naturen - istedenfor å hoppe fra bølge til bølge. Vi er en gjeng entusiaster som har brukt mye tid og krefter på å utvikle båten, som vi tror har et marked. Vi har kjøpt rettighetene til å produsere formen, mens innerskallet har vi utviklet selv. Prisen begynner på 219 000 kroner. Da leveres båten uten teak og med en 10-hesters motor, sier Andresen.

Med 29 hester og trimflaps gjør koggen mellom 10 og 12 knop.

- VELDIG ENKEL I BRUK

- Den har selvdrenerende dørk og er veldig enkel i bruk. På de båtene vi har levert til nå har det ikke vært en eneste feil. Og det er utleiebåter, så de har blitt mye brukt, sier Andresen.

Til uka skal han i møte med en potensiell kunde som er interessert i et større antall båter.

Lørdag 16. april demonstrerer de båten i Salen båthavn på Stathelle.

- Båtsesongen er i gang, så vi regner med at det kommer en del interessenter, sier Andresen.

Artikkeltags