Nå har båtfolket fått et nytt problem

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mannskapet på redningsskøyta Eivind Eckbo opplever et økende problem hos båtfolket i skjærgården. Flere og flere blir tomme for strøm.

DEL

Årsak? Alle de tekniske duppedittene våre.

– Vi merker en ny trend i oppdragene våre. Flere og flere båter får startproblemer fordi de er tomme for strøm, sier Anders Gundersen, skipper på redningsskøyta Eivind Eckbo til avisa Øyene.

– Flere og flere har med seg sine teknologiske dingser, og tapper til slutt båtbatteriene for strøm.

Dermed ringer båtførerne med sin (forhåpentlig vis) oppladete mobiltelefon, for å få starthjelp hos Redningsselskapet.

En annen trend som mannskapet ser er den økende bruken av redningsvester. Det hjelper med myndighetenes påbud, og dette skal også ha økt bevisstheten blant båtfolket.

– Klart vi hører mange kommentarer om de nye reglene om redningsvest i båt, men det er jo ikke vi som har innført disse reglene. Uansett, vi merker at holdningen rundt det å ha på vest nå har endret seg. Det er positivt, sier Anders Gundersen.

OVER 70 OPPDRAG PÅ TO UKER

Redningsselskapet opplyser i en pressemelding at de så langt i år har hjulpet rundt 5.500 personer på sjøen, og 13 liv har blitt reddet. En redningsskøyte hadde totalt 71 oppdrag på to uker.

Redningsbåten Bergesen d.y., som er stasjonert på Oscarsborg ved Drøbak, har de siste to ukene vært ute på 71 oppdrag. Det har vært få store ulykker, men mange kunne fått alvorlige følger, opplyser Pål Abrahamsen, skipsfører på redningsskøyta.

- Motorhavari er et av de vanligste oppdragene, og det går som oftest bra. Men seiler en nær land i sterk vind og får framdriftsproblemer kan det fort få katastrofale følger. Å planlegge seilasen nøye og tenke sikkerhet kan redde sommerferien, råder skipsføreren.

Bare i sommer har over 3.000 personer fått hjelp på sjøen.

Ha en godt vedlikeholdt båt, planlegg seilasen sammen og bruk vest, oppfordrer Redningsselskapet.

I følge statistikk hos Redningsselskapet har de så langt i år hatt 426 oppdrag i Vestfold, Telemark og Østfold.

Her er det blant annet snakk om 14 bukseringer, 23 grunnstøtinger, tre brannslukninger, 124 motorstopp, 157 slep og 107 dykkeoppdrag. I alt er 684 personer assistert, og det skal ha vært ti søk så langt i år.

Artikkeltags