Gå til sidens hovedinnhold

Åpner ny skole

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Førstkommende søndag reiser to voksne og to barn fra Barnas fredspris i Porsgrunn til Manila på Filippinene.

Der skal de være med på innvielsen av den nye skolen de har samlet inn penger til og bygd i samarbeid med Ma Ma Children Center of Norway. Den nye førskolen ligger ved siden av sykehuset til stiftelsen som Rachel Trovi startet.

Nestleder Jenny Vikan Løite (14), som går i 9. klasse på Kjølnes ungdomsskole, og varaleder Una Amlie (14), som går i 9. klasse på Heistad ungdomsskole, er de to fra styret som reiser nedover. Kari Thomassen, som startet Barnas fredspris for 15 år siden, og hjelpesekretær Bente Hagen blir med på turen.

- Til barn og utdanning

Jenny og Una forventer sterke inntrykk i Manila, hvor de også skal være med en familie på søppelberget. Her samler fattige inn plast som de vasker og selger for å få råd til mat.

– Jeg er med i Barnas fredspris får å kunne gjøre en forskjell. Nå skal vi ned og følge opp prosjektet. Vi har bevilget mange tusen kroner til dette, og det er viktig at pengene ikke blir brukt på noe tull, men at det går til barn og utdanning, sier Una.

Siden Barnas fredspris ble startet opp er det samlet inn rundt to millioner kroner til forskjellige prosjekter i Kenya i Afrika, samt til enkeltprosjekter i byen Ricil i Albania og nå i Manila. Over 2200 elever på åtte barneskoler i Porsgrunn er engasjert i Barnas fredspris.

Den 11. november åpner Barnas fredspris ei jubileumsutstilling i anledning 15-årsjubileet i Ælvespeilet i Porsgrunn.