- Håper Hoksrud legger bort Listhaugs drøm

ADVARER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum håper Bård Hoksrud legger bort Sylvi Listhaugs planer for salg av landbrukseiendommer. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

ADVARER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum håper Bård Hoksrud legger bort Sylvi Listhaugs planer for salg av landbrukseiendommer. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sp-lederen med klare råd til den nye landbruksministeren.

DEL

Torsdag ble det kjent at stortingsrepresentant og tidligere statssekretær Bård Hoksrud (Frp) trolig overtar som landbruksminister etter Jon Georg Dale, som blir ny samferdselsminister.

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, håper Hoksrud ikke gjør som sin forgjenger, tidligere landbruksminister Sylvi Listhaug.

- Jeg håper han legger bort drømmen som Listhaug hadde, sier Vedum til Nettavisen, og viser til Listhaugs forslag om å fjerne all regulering på hvem som skal eie norske skogs- og landbrukseiendommer.

- Heie mer på nordmenn

Vedum frykter nemlig utenlandsk oppkjøp i landbruket, og da særlig kinesernes inntog i Norge. Og viser til det gamle jaktslottet i hans hjemkommune Stange, som nettopp er kjøpt opp av kinesere.

- Jeg håper han heier mer på nordmenn enn kinesere, sier han.

Sp-lederen mener dette blir en viktig sak for den nye statsråden.

- Det aller viktigste er eierskap over tid, for det får du ikke gjort noe med når det er gjort. Legg bort Frps ideologi der, er hans klare råd.

- Må tørre å forsvare næringa

Vedum håper Hoksrud også står opp for landbruksnæringa.

- Han må tørre å forsvare næringa. Det er problemet med noen i Frp, at de har gått mer til angrep på næringa. Han må også tenke på at det faktisk er næring i hele landet. Det er jo helt unikt, sier han.

Selv om han er sterkt uenig med Frp, tror han Hoksrud vil klare seg.

- Jeg er uenig med Bård politisk, men han er en erfaren stortingsrepresentant, så han klarer nok jobben som statsråd. Han får et stort ansvar og kommer til å møte masse flinke folk, og både jeg og han liker å møte folk, sier han, og ler.

Blir utnevnt fredag

Hoksrud blir etter alt å dømme utnevnt til landbruksminister i statsråd fredag. Statsminister Erna Solberg (H) har varslet at det blir endringer i regjeringen, men har ikke bekreftet noen navn.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Hoksrud, men han har foreløpig ikke besvart henvendselene.

Artikkeltags