Det varsles at det kan komme flere statsrådsbytter og endringer i regjeringen i morgen. Ketil Solvik-Olsen bekrefter at han trekker seg som samferdselsminister. Dette for å følge sin kone som har fått seg jobb på et sykehus i USA.

Samtidig varsles det at også olje- og energiminister Terje Søviknes er i ferd med å gå ut av regjeringen.

Dagens Næringsliv skriver at landbruksminister Jon Georg Dale overtar som samferdselsminister og at Bård Hoksrud da overtar som landbruksminister.

TA har foreløpig ikke fått noen kommentar fra Bård Hoksrud.

Store endringer

Hvis statsminister Erna Solberg nå må bytte ut to statsråder er det også mulig at hun bruker anledningen til å gjøre større endringer, men at ikke alle kommer fredag. Men så langt er det bare varslet at det er to statsråder som skal gå ut i denne omgang. Men det er også ventet at det vil komme endringer blant statssekretærene.

Brukt mange

Hvis både Solvik-Olsen og Søviknes nå går ut av regjeringen har Fremskrittspartiet byttet ut mange av sine statsråder det siste året. Da både Per-Willy Amundsen, Solveig Horne, Sylvi Listhaug og Per Sandberg har gått ut. Tidligere har Robert Eriksson, Anders Anundsen og Tord Lien gått av som statsråder. Totalt vil ni personer fra Frp da ha gått fra sine statsrådspsoter.