I en pressemelding mandag morgen bekrefter Rune Bjerke, konsernsjef i Dnb og påtroppende styreleder i Vipps, at de har fått med seg over 100 banker inn på eiersiden i Vipps.

– Vipps har blitt eneren på vennebetaling, og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører, sier Bjerke i pressemeldingen.

Sparebank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker har inngått en intensjonsavtale som gjør at partene sammen skal videreutvikle Vipps. Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker.

mCash blir borte

Det betyr at mCash-navnet, som Nøtterøy-mannen og gründer Daniel Döderlein solgte til Sparebank 1 i 2015, kommer til å bli avviklet.

Betalingsløsningene som har vært utviklet i de andre bankene i samarbeidet nå blir overført til Vipps. mCash-kundene blir også invitert med over til Dnbs løsning.

– Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsning på mCASH har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de vil foretrekke én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder, sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Eget selskap

I september i fjor skrev VG at Vipps hadde 1,85 millioner brukere, mens mCash hadde 430.000 brukere.

Vipps blir nå skilt ut som et frittstående selskap fra Dnb. Dnb blir allikevel største eier med rundt 52 prosent. Sparebank 1-alliansen får en eierandel på 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre én prosent.

Det forutsettes også at avtalen blir godkjent av norske tilsynsmyndigheter.