Nye bankkort skal bli vanskeligere å misbruke

VANSKELIGERE: Det skal bli vanskeligere å misbruke bankkort. Foto: Scanpix

VANSKELIGERE: Det skal bli vanskeligere å misbruke bankkort. Foto: Scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå starter utsendelsen av en ny type bankkort. Baksiden ser litt annerledes ut, noe som gjør det vanskeligere å misbruke kortene.

DEL

De nye kortene inneholder flere sikkerhetselementer, ifølge fagsjef Geir Bonde i Bankenes Standardiseringskontor (BSK). Dagens bankkort er fra 1997. Dette skal gjøre det lettere å kontrollere at kortet er ekte.

– Vi oppgraderer kortet fordi kortet hadde behov for en fornyelse samtidig som nye sikkerhetselementer gir bedre beskyttelse mot endring og forfalskning, sier Bonde.

De nye kortene får blant annet en mikrotekst som er mindre enn den som er i dag. Og mens dagens kort har én UV-farge, får de nye to.

Også designet blir annerledes. Symboler fra vikingtiden byttes ut med blant annet norske oppfinnelser. Blant de mest synlige endringene er et ekstra bilde, slik at det nå blir to.

– Dette gjør kortet vanskeligere å forfalske. Det lille bildet er lagt under personlige opplysninger for å hindre at data blir endret uten at det er lett å se, sier Bonde.

Noen banker har startet å utstede de nye kortene. De bankene som ønsker å utstede bankkort med bilde, må ta i bruk den nye versjonen i løpet av 2016. De gamle kortene vil være borte i løpet av 2020. 

Artikkeltags