Har du sett Mira (6)?

SAVNET: Nyttårsaften smatt Mira ut døra til hytta som ligger mellom Øyfjell og Høydalsmo. Siden har ingen sett henne.

SAVNET: Nyttårsaften smatt Mira ut døra til hytta som ligger mellom Øyfjell og Høydalsmo. Siden har ingen sett henne.

BAMBLE/VINJE: Mira ble skremt av rakettene på nyttårsaften. Siden har ingen sett henne.

DEL

Jens Birger Hafredal fra Stathelle og familien var på besøk på hytta til noen venner for å feire nyttårsaften. Hytta ligger mellom Øyfjell og Høydalsmo.

Like før klokken slo midnatt, stakk Mira (6) av.

- Jeg skulle ut en tur, og oppdaget ikke at hun fulgte etter. Hun klarte å smette seg ut, og akkurat i det hun gjorde det smalt det en rakett, forteller Hafredal.

Siden det har familien og vennene lett ustanselig etter hunden. Hafredal skrev en etterlysning på Facebook som er delt nærmere 600 ganger. I tillegg er Mira etterlyst via det lokale hyttelaget og Redd Dyra.

– Vi er her oppe enda og leiter. På dagtid går vi turer og på kveldene og nettene kjører vi. Vi har lett overalt mellom Rauland og Høydalsmo, sier Hafredal.


Lokalsamfunnet stiller opp

Hittil har det ikke vært noen spor etter Mira, men flere har stilt opp i søket.

– Vi har snakket med folk i lokalsamfunnet, og de kikker etter henne når de er på tur. Det samme gjør de som kjører snøscooter. De har vist en enorm behjelpelighet, sier Hafredal.

Mira har aldri stukket av før, og har aldri reagert noe spesielt ille på fyrverkeri.

– Vi har alltid vært nøye med å holde henne inne på nyttårsaften. Vi har aldri hatt noen problemer med at hun har vært redd. Vi har sittet inne med henne, spilt musikk og lata som ingenting. Det har alltid gått fint, sier Hafredal, og fortsetter:

– Fyrverkeri er noe herk.

Han er redd Mira kan ha reist langt.

– Det nærmer seg to døgn nå, det er ikke noe hyggelig. Men vi krysser fingrene.

Mange hunder meldt savnet etter nyttårsfeiringen

Flere hunder ble borte nyttårsaften. Ifølge Facebook-gruppen Nitrogruppa kom det inn 75 meldinger om savnede hunder.

Ifølge ett av gruppens medlemmer ble de aller fleste hundene skremt av fyrverkeri. Mange av dem hadde ikke kommet tilbake 2. januar, skriver NRK.

– I forhold til vanlige dager har pågangen vært ekstrem, sier ID-hund-fører og leder for ID-hundene i Nitrogruppa, Frank Lauvstad.

Like før klokken 13 torsdag hadde 48 av hundene blitt gjenforent med sine eiere.

– Jeg regner med at det står bra til med de fleste av dem. Vi har vært ute på fire søk hvor vi fant to hunder som heldigvis var i god behold. Den ene måtte til veterinæren etter en litt skummel natt ute, så den var litt redd og litt kald. Den andre gikk det bra med, sier Lauvstad.

Artikkeltags