Klarsignal til å gå videre med ny ungdomsskole til en halv milliard: - En vanskelig sak å være med på

SKEPTISK: Alle går inn for ny ungdomsskole på Grasmyr, men Bård Hoksrud er likevel skeptisk til prislappen og konsekvensene for kommunens økonomi.

SKEPTISK: Alle går inn for ny ungdomsskole på Grasmyr, men Bård Hoksrud er likevel skeptisk til prislappen og konsekvensene for kommunens økonomi. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Arbeidet med Fremtidens ungdomsskole i Bamble er nå over i en ny fase. Men ikke alle bejubler prosjektet med en anslått kostnad på en halv milliard.

DEL

– Jeg er bekymret for kostnadene for kommunen og synes dette er en vanskelig sak å være med på. Over 500 millioner er mye penger, sa Bård Hoksrud (Frp) på talerstolen.  

Varaordfører Heidi Herum (Sp) benyttet også anledningen til å dempe jubelen.

– For senterpartiets del har vi vært kritiske til en slik sammenslåing av skolene. Når det er sagt innser vi at det er flertall for en ny stor ungdomsskole på Grasmyr, så vi stemmer ikke mot dette, presiserte Herum.

Varaordføren bet seg også merke i at 46 millioner er øremerket arealer særskilt til kulturskolen, og stilte spørsmål ved hva det vil ha å si for tilbudene utover i distriktene.

– Ikke la oss stoppe nå

Et par kritiske bemerkninger til tross er det bred tilfredshet med arbeidet som hittil er gjort. Formelt sett var det forprosjektet for framtidens ungdomsskole som ble vedtatt i kommunestyret. Neste hovedfrist for dem som arbeider med prosjektet blir nå februar 2019. Innen den tid skal det klargjøres hvordan det hele skal kunne realiseres i ny skole, idrettshall og svømmehall.

– Nå har vi også fått bekreftelse på at fylkeskommunen har bestemt seg for å bygge på Bamble videregående. Det lover godt og er også et av mange sentrale argumenter for å samlokalisere ungdomsskolene våre. Så blir det selvfølgelig viktig å avklare samarbeid og synergier videre, sier Hallgeir Kjeldal (Ap).

Unni Kiøsterud Tufte mener en omkamp på ungdomsskolen ville vært en tragedie.

– Det er fantastisk at vi endelig har kommet tid at vi får et stort flott campusområde på Grasmyr. Sentralt og med fokus på ungdom, oppvekst, kultur og kompetanse, sier hun.

Uavklart om voksenopplæringa

Anbefalingen fra prosjektgruppa er at voksenopplæringa også får splitter nye lokaler på Grasmyr. Etter mye debatt ble det likevel vedtatt, med knappest mulig margin, å utrede Gressmyr ungdomsskole som eventuell ny lokalitet for VIVA. Det var Frp som fremmet dette forslaget.

Ønsket er i utgangspunktet å selge den gamle ungdomsskolen og anslagsvis få ti millioner kroner for den. Nye lokaler til VIVA er anslått å koste 30 millioner kroner.

Flølo argumenterte for at det ville være uklokt å selge unna arealer og bygninger til eksempelvis bolig og næring før det reelle behovet for areal for nye bygg er endelig avklart.

– Mitt klare standpunkt er at elever og ansatte ved voksenopplæringa fortjener like fine og nye lokaler som alle de andre. Men uansett utredning eller ikke, går vi i riktig retning. Det er det viktigste nå, avrundet Linda Holien (Ap).

Artikkeltags