Politiet holdt det de lovet - i dag hadde de kontroll her

Artikkelen er over 3 år gammel

BAMBLE: Før helga var lensmann Sverre Walle i Bamble ute og lovet hyppige kontroller og bøter til de som kjører ulovlig på fylkesvei 203. I dag var politiet på plass.

DEL

Fylkesvei 203 går fra Omborsnes til Krabberødstrand, og er et fristende veistykke for mange nå som Høgenheitunnelen er stengt for trafikk.

Problemet er at Omborsnesveien (fylkesvei 203) er stengt for gjennomkjøring, og politiet ønsker å begrense snikkjøring på veien.

Fire lot seg friste

I dag var en politipatrulje på stedet for å avholde trafikkontroll, og det var flere som lot seg friste til å kjøre ulovlig.

- Totalt ble fire forenklede forelegg skrevet ut, skriver politiet i Telemark på Twitter.

Og det svir på pungen å bli knepet for å synde mot gjennomkjøring forbudt-reglen.

– Kjører man ulovlig på denne veien og blir stoppet i kontroll, vil det vanke et forelegg på 4200 kroner, sa Walle til TA før helga.

I tillegg kommer det også prikkbelastning.

Noen kan kjøre

Noen vil imidlertid få lov til å benytte seg av veistrekningen. Dette gjelder uniformerte utrykningskjøretøyer, taxi, buss og enkelte fra Bamble kommune.

– Jeg vil oppfordre folk til å følge at veien er stengt for gjennomkjøring. I tiden framover vil både vi fra lensmannskontoret og UP ha kontroller på denne veien, fortalte lensmann Walle på fredag. I dag viste lensmannskontoret at de mener alvor.

Artikkeltags