Gå til sidens hovedinnhold

Venter 1000 besøkende til Åpen gård

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Lasse og Anne Gunn Aspeflaten åpner gården sin for storinnrykk førstkommende søndag. - Vi forventer rundt 1000 besøkende, forteller leder av Bamble bondelag, Erik Dahl.

Åpen Gård feirer i år 30 år over hele landet, og det er Bamble og Eidanger Bondelag, med samarbeidspartnere, som formelt inviterer til Feseth gård søndag 19. august.

– Vi vet fra tidligere at dette er populært, så vi forventer rundt 1000 besøkende, forteller Erik Dahl, leder av Bamble bondelag.

I tidsrommet mellom klokken 12 og 15 har man god anledning til å få en smakebit av bondelivet. Det blir møter med dyr, lokalmat, hopping i høyet, hesteskokasting og kjøring med hest. Blant annet.

– I år legger vi også opp til at man kan plukke egne poteter og ta de med hjem, forteller Dahl.

Bamble bygdekvinnelag har kiosk og sørger for at det også blir noe å bite i.

I tillegg til å være en dag med mye gøy for de minste, blir det også lagt vekt på «underholdning» til de voksne. Kjell Woje kommer for å snakke om gruvedrifta som var i Bamble. Det blir også brenning av tjære som før ble brukt som impregneringsmiddel på byggverk.

Flere næringsdrivende vil også ha stands med ulike aktiviteter.

– Det er meldt fint vær, så nå håper vi bare det holder seg. Vi gleder oss, sier Erik Dahl.

Han forsikrer at de har sørget for gode parkeringsmuligheter med bil.

Drangedal og Skien også

Også i Drangedal og i Skien blir det tilsvarende arrangement å få med seg. Drangedal og Tørdal Bondelag steller i stand på Drangedal Bygdetun, mens Gjerpen og Solum Bondelag arrangerer åpen gård hos Roar Meen i Håvundvegen.

Norges Bondelag forteller om rekordstor påmelding til Åpen gård i jubileumsåret.