Hetset Simen og Daniel på det groveste - nå angrer han

Artikkelen er over 3 år gammel

BAMBLE: 18-åringen sjikanerte brødrepar på det groveste. Nå vil han be om unskyldning.

DEL

Historien om de to brødrene Simen (14) og Daniel (12) fra Bamble har gått landet rundt de siste ukene. Både lokale og riksdekkende, samt utenlandske medier har omtalt guttene.

TOK OPPGJØR MOT MOBBING

Brødrene har den alvorlige diagnosen «Duchenne», en arvelig sykdom som fører til at musklene i kroppen gradvis svekkes. På nettet kan de være som alle andre ungdommer, og guttene driver sin egen Youtube-kanal. Men ikke alle kommentarer under videoene er av det hyggelige slaget, og guttene publiserte derfor en video der de tok et oppgjør mot mobbing.

Nylig var de gjester i God morgen Norge på TV2, der de fortalte om dette oppgjøret.

HETSET PÅ DET GROVESTE

Etter besøket hos tv-kanalen ble guttenes far oppringt over 20 ganger samme kveld. Alle opprigningene kom fra samme person - som skulle vise seg å være en 18 år gammel mann.

– Idet jeg tar telefonen første gang, så spør en ung mann i andre enden om det var vi som hadde vært på TV i dag. Da jeg svarer ja, begynner han bare å le. Så spør han hvordan i helvete jeg klarer å få to så stygge barn? Når jeg først får en, bør vel det holde, fortalte pappa Bjørn Gunnar Andersen til TV2 tidligere.

- DET ER TRAGISK GJORT AV MEG

Etter denne hendelsen ble 18-åringen kontaktet av journalister fra TV2. Da hadde pipen fått en annen låt.

Nå vil han be om unnskyldning.

– Jeg syns det er tragisk gjort av meg, så jeg angrer egentlig ganske mye. Jeg kjenner det langt inni meg. Det var teit og jeg skulle aldri gjort det, sier mannen på telefon til TV2.

Han forteller til kanalen at han ønsker å være anonym fordi han er redd for represalier hvis identiteten hans blir kjent.

– Jeg så mobbevideoen deres og et par andre filmer, og tenkte på impuls at det kunne være kjekt å kødde litt med dem. Men så gikk det litt langt, sier 18-åringen.

Nå vurderer han om han skal ringe faren til Simen og Daniel og be om unnskyldning.

Far Bjørn Gunnar Andersen er veldig glad for at telefonterroristen angrer.

– Det syns jeg er veldig flott! Jeg ville blitt glad for å få en sånn telefon fra ham, sier han til TV2.

Artikkeltags