Får ikke lov til å forhandle

SITTE STILLE: Kommunestyret i Bamble vedtok torsdag kveld at ordfører Hallgeir Kjeldal må sitte stille i ordførerstolen. Han får ikke lov til å starte forhandlinger med andre kommuner. Men får ta imot invitasjon.

SITTE STILLE: Kommunestyret i Bamble vedtok torsdag kveld at ordfører Hallgeir Kjeldal må sitte stille i ordførerstolen. Han får ikke lov til å starte forhandlinger med andre kommuner. Men får ta imot invitasjon.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

BAMBLE: Ordfører Hallgeir Kjeldal skal få lov til å lytte. Men får ikke forhandle eller starte noe.

DEL

Skulle det være sånn at man i Bamble skulle ha et ønske om å samarbeide med Skien eller Porsgrunn om et samarbeid, så får ikke ordfører Hallgeir Kjeldal lov til dette. I alle fall ikke før etter 31. mars.

Men skulle det være noen kommuner som ønsker å samarbeide med Bamble, så skal han få lov til å lytte og ta imot invitasjoner

Det er konsekvensen av vedtaket i Bamble kommunestyre torsdag kveld.

Tar ikke initiativ

Men, det blir ikke aktuelt for Bamble å ta initiativ selv. De velger å sette seg selv helt på gjerdet. Selv om man sier at det man skal gjøre fram til 31. mars det er å lytte til innbyggerne.

– Men hele nøkkelen til om det skal skje noe, er at tuppen og lillemor litt lenger opp i her, Skien og Porsgrunn, starte å snakke sammen. Starter ikke de å snakke så vil det ikke skje noe, sier Arbeiderpartiets Steinar Syvertsen.

I kommunestyrets møte ga både Rødt og Senterpartiet klar beskjed om at de kommer til å gå imot kommunereformen, men at de skal likevel lytte til velgerne.

– Men det blir ingen Grenland kommune på 120000 innbyggere, det er et luftslott, sier varaordfører Heidi Herum, Senterpartiet.

Prøvde å utfordre

Unni Brekka Kiøsterud, som nå møter i kommunestyret som uavhengig representant, prøvde å utfordre kommunestyret, uten å lykkes helt.

– Jeg skulle ønske vi kunne diskutere litt hva våre innbyggere skal forholde seg til. For Porsgrunn har sagt at de ikke ønsker et samarbeid med seks kommuner. Da må vi jo se litt på hva som kan være alternativer.

– Hva skal vi spørre innbyggerne våre om, om de ønsker et samarbeid med alle andre enn Porsgrunn, det er en del her som henger litt i løse lufta, sier Brekka Kiøsterud.

Avgjøres 31. mars

Mens det nå skal gjennomføres folkemøter kommer det politiske miljøet til å sitte stille fram til 31. mars. Da skal kommunestyret behandle saken på nytt. Da skal man se på hva som er kommet av reaksjoner fra innbyggerne, blant annet gjennom folkemøter.

Først 31. mars vil kommunestyret i Bamble ta stilling til om de selv skal ta initiativ til å samarbeide med andre kommuner i Grenland. Eller om man da skal gi beskjed om at man ønsker å være for seg selv.

Artikkeltags