Forsøplingen fortsetter: – Et evig problem

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Skogholtet ved rasteplassen på Svartorkjær langs E18 i Bamble er nok en gang preget av forsøpling.

DEL

Det er veivesenet som eier rasteplassen og som har ansvar for å holde denne i orden. Denne ser også fin ut for øyeblikket, men for skogholtet rundt er situasjonen en annen.

For noen år tilbake ble et følge med rumenere bortvist av politiet etter å campet på rasteplassen. I skogen lå det da en haug med søppel igjen. Det aktuelle følget ble bedt om å rydde opp, men lite ble gjort.

En TA-tipser informerer nå om samme situasjon igjen.

– Det ser ikke ut her. Bildene viser bare noe av søpla. Det er masse mer innover i skogen, forteller han til TA.

Forbudt å campe

Bamble kommune har nylig vedtatt nye politivedtekter for kommunen. Problemet på Svartorkjær har vært medvirkende til denne nye presiseringen:

«I offentlige parker, grøntarealer, friområder, på rasteplasser, veier eller andre plasser bestemt for alminnelig ferdsel i tettbygd strøk er telting, camping og liknende overnatting forbudt, med mindre noe annet framgår av skiltingen på stedet»

Denne innebærer at vi har fått større myndighet til å gjøre noe med det selv også, siden dette er blitt et stadig tilbakevendende problem. For øyeblikket har vi likevel ikke noen meldinger på at det foregår camping der ute. Vi har heller ikke fått noen henvendelse fra grunneier om dette, sier ordfører Hallgeir Kjeldal.

Ordføreren passerte rasteplassene ved Svartorkjær med bil onsdag formiddag og sier det så fint ut.

– Det er i hvert fall ikke søppel som er synlig fra veien. Om det er masse søppel inne i skogen kan vi sikkert være behjelpelig til å rydde opp i det, sier han.

Utenfor allfarvei

Svartorkjær er ikke alene om å være et sted som stadig blir forsøplet. Ordføreren forteller om flere slike eksempler også andre steder i kommunen.

– Rundt Omborsnes, ved Tangvallkleiva og generelt på steder som er utenfor allfarvei og hvor faren er liten for å bli oppdaget, ser vi dessverre at det er en del av dette, sier han.

Artikkeltags