Byggestans: En drøy meter høyere enn prosjektert

Artikkelen er over 1 år gammel

LANGESUND: Kommunens byggesaksavdeling har lagt ned byggestans på Mustad bygg sitt leilighetsprosjekt ytterst i Tangenveien.

DEL

Bakgrunnen er at huset blir høyere enn hva naboer først ble forespeilet og hva som ble godkjent i byggesøknad til kommunen.

Nærmere bestemt en drøy meter. Kommunen ble først obs på saken etter at de fikk en klage fra en nabo i midten av desember i fjor.

– På bakgrunn av denne hadde vi et tilsyn på byggeplassen og vi fant det da berettiget å legge inn byggestans på prosjektet inntil vi har fått sett nærmere på saken, sier John Freddie Sandstå på kommunens byggesaksavdeling.

– Feil i prosjektering

Naboen som klager hevder den ekstra høyden på bygget vil føre til ytterligere tap av sol. De opplever også å bli holdt for narr ved at byggherren ifølge dem lenge har visst at bygget ville bli for høyt, men likevel har fortsatt å bygge uten å informere nærmere.

Naboene fikk nye tegninger og nytt nabovarsel fra Mustad bygg i midten av desember. Her kom det fram at byggets totalhøyde ville bli 9,88 meter og ikke 8,70 som de først skrev under på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Feil fra prosjekterende

Daglig leder i Mustad bygg, Jørgen Mustad, bekrefter at bygget totalhøyde vil bli høyere, og forklarer det slik.

– Det er rett og slett en prosjekteringsfeil fra tidligere prosjekterende som også var ansvarlig søker. Vi har nå overtatt begge disse rollene for å rydde opp i det så langt det er mulig, forteller han

Mustad avviser samtidig at de har forsøkt seg på noen snarvei eller på noe vis forsøkt å presse igjennom dette.

– Vi har sendt endringssøknad til kommunen, og avventer nå svar derifra. At kommunen ikke hadde endringssøknaden da henvendelsen kom fra naboen skyldes at søknader sendes inn sammen med eventuelle merknader fra naboer innenfor en 14. dagers frist, forklarer han.

Mustad viser også til at de i første nabovarsel lovet at nybygget skulle ligge i omtrentlig samme høyde som nabo mot sør, og at det på dette punktet ikke er noen endring.

– Det nye bygget ligger i henhold til avtale i lik høyde mot nabo i sør, sier han.

Skal være ferdig i tredje kvartal

De nye leilighetene i Tangenveien har for lengst blitt solgt og forventet ferdigstillelse er tredje kvartal. Byggestansen har imidlertid vart flere uker allerede, og det er ennå uvisst når de kan ta opp igjen arbeidene og om de eventuelt blir pålagt å gjøre endringer.

– Vi håper vi kan komme i gang igjen snart. Bygget blir noe høyere, men sol og utsiktsforholdene forringes ikke, sier Mustad.

Det er første gang han har opplevd å få byggestans på et prosjekt.

– Byggestansen gjelder inntil vi har fått gått igjennom endringssøknaden og papirene som foreligger, men vi er ikke der helt ennå, sier Sandstå som legger til at de har en god dialog med byggherren.

Artikkeltags