Denne pepperkakebyen er verdt over 15 000 kroner. Og verdien vil øke..

11. ÅRET: Det er 11. året Krogsveen og Henrik Tangen inviterer Sfo-er, barnehager og andre institusjoner i Grenland til å delta i pepperkakehusauksjonen.

11. ÅRET: Det er 11. året Krogsveen og Henrik Tangen inviterer Sfo-er, barnehager og andre institusjoner i Grenland til å delta i pepperkakehusauksjonen.

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Mange har allerede bydd på de flotte pepperkakehusene som er utstilt på Brotorvet. I år får også byggmesterne selv nyte godt av totalsummen.

DEL

Det er 11. året Krogsveen arrangerer pepperkakehus-auksjon.

Hvert år har budene fra auksjonen gått til et veldedig formål, men i år ville Henrik Tangen gjøre det litt annerledes.

– Her er det mange barn som har vært med å bidra i flere år og som hvert år dermed også har sørget for en god sum penger til andre. I år bestemte vi oss i stedet for å gi pengene tilbake til de som er med. Øremerket noe sosialt eller noe barnehagen eller institusjonen ønsker seg spesielt, opplyser Tangen.

Fra 10 000 til 70 000

Like før helgen var det kommet inn bud totalt på hele 15 000 kroner. Bovistunets byggverk og Juletorget laget av Stathelle Sfo har begge stående bud på hele 5000 kroner. Budrunden har også startet på bidraget fra Grasshoppa barnehage, solstua barnehage og Sandøya naturbarnehage.

Budgiverne forplikter seg til å gi høyeste bud og alle pengene som kommer inn deles likt på alle bidragsyterne.

– De første årene endte totalen på 10 000 - 15 000 kroner, mens det senere har vært alt fra 40 000 til 70 000, forteller Tangen.

Han understreker at ingen bud er for små og at alle er velkommen til å gi bud.

20. desember avsluttes auksjonen på utstillingsstedet med alle bidragsyterne til stede.

– Vanligvis har vi da noen budgivere på lur for å toppe det hele og lage litt ekstra spenning, smiler Tangen.

Artikkeltags