Hele Vest-Bamble tok farvel med Snorre (17): - Den siste blårøyken har lagt seg og den siste dieseldråpa er brukt opp

FULLT: Over 600 tok farvel med Snorre Thorsdal fra Bamble kirke tirsdag og både kirke, menighetshus og parkeringsplassene var fylt til randen.

FULLT: Over 600 tok farvel med Snorre Thorsdal fra Bamble kirke tirsdag og både kirke, menighetshus og parkeringsplassene var fylt til randen.

Artikkelen er over 1 år gammel

BAMBLE: Bamble kirke var fylt til randen og menighetshuset måtte også tas i bruk for å få plass til alle som vil ta et siste farvel med Snorre Thorsdal tirsdag.

DEL

17-åringen fra Vest-Bamble omkom i den tragiske ATV- ulykken på Ringsjøvannet søndag 4. februar, og hendelsen har naturlig nok gjort sterkt inntrykk i lokalmiljøet.

Det var også fremmøte av kamerater, familie, venner og sambygdinger et sterkt vitnesbyrd om. Snorres egen favorittmusikk satt tonene til seremonien og det strømmet countrymusikk ut av kirkedørene tidlig.

Sjelden, om noen gang, har det møtt opp så mange til en begravelse i Bamble kirke.

«Cowboyhjerte»

Sokneprest Geir Grøtberg og Snorres to brødre, Simen og Sture, holdt et gripende minneord i kirken.

- Gjennom et langt presteliv har jeg hatt hundrevis av konfirmanter, og Snorre er en av de jeg alltid vi huske. Først og fremst med et smil, men nå også med et usedvanlig vemod, sa Grøtberg. Det er bare drøye to og et halv år siden han var en av konfirmantene i Bamble kirke.

Han var den store gutten med det lure og gode smilet og en som man bare måtte bli glad i, sa presten.  Han som foretrakk både tresko og  capsen på- alltid.

- Men han tok den faktisk av ved fotograferingen. Jeg hadde aldri sett han uten, så jeg var litt spent på det, erkjente Grøtberg.

Blomsterhavet som preget kirken var enormt og de siste hilsningene kom fra alt fra bensinstasjoner og næringsdrivende i Bamble til venner og familie.

- På bare 17 og et halvt år rakk han å sette dype spor etter seg i Bamble-samfunnet og det blir et stort tomrom etter ham, sa Grøtberg.

Storebrødrene fortalte om en motorglad gutt med sterk lidenskap for alt som brukte diesel og bensin. Fra han var bitte liten og fikk være med ut i låven sammen med pappaen og storebrødrene.

Historien om en kantklipper som to verksteder hadde gitt opp, men som Snorre fikk liv i bare som 11-åring var blant dem som fikk plass.

- Utfordringen med å skrive noe om deg er å komprimere det til én tale. Du fikk dessverre ikke et langt liv, men det var innholdsrikt. Nå er likevel siste blårøyken lagt og siste dieseldråpe brukt, sa brødrene.

Minneordet ble etterfulgt av Lothepus låt, «cowboyhjerte», i deres lillebrors ånd.

Over 600

Over 600 deltok i begravelsen. Begravelsesbyrået var forberedt på svært stort oppmøte og i menighetshuset ved siden av kirken var det for anledningen lagt opp til videoverføring fra kirkerommet. Det ble raskt fylt opp, også her. Allerede en time før begravelsen var det også vakter på parkeringsplassen som sørget for full utnyttelse av den begrensede plassen. 

E18 ble stengt i sørgående løp etter begravelsen for at de fremmøte kunne kjøre i følge sammen til Rørholt kirkegård.

Artikkeltags