Avviser homonekt

Artikkelen er over 8 år gammel

Daglig leder Roar Småge ved Dag bondeheim tilbakeviser at de to mennene skal ha blitt nektet å leie rom fordi de var homofile.

DEL

- Hvis deres historie er riktig, så beklager jeg det. Men det er ikke den versjonen jeg har fått høre, sier Småge.

- Disse ble nektet å leie på grunn av oppførselen deres. De var ufine og frekke, og det luktet også alkohol av dem, sier han.

SPØR IKKE OM LEGNING

Han sier Dag bondeheim ikke spør om seksuell legning til kundene som leier seg inn hos dem.

- Hvem som helst kan leie rom hos. Vi spør ikke om seksuell legning, eller ser på farge på huden til kundene våre.

- Hvis to mannfolk kommer og vil leie et dobbeltrom, så får de selvfølgelig det, hvis de oppfører seg normalt, sier han.

IKKE FORDOMMER

Daglig lederen sier det ikke stemmer at ansatte hos dem har fordommer mot homofile.

- Hun kunne ikke vite at de var homofile, det står ikke skrevet i panna på dem. Dessuten har hun leid ut dobbeltrom i årevis til både kvinner og menn som har bodd på samme rom, sier Småge.

ROT I BOOKINGEN

- Vi nekter heller ikke folk som er beruset å leie rom. Men her var det både ufin oppførsel kombinert med alkohol som spilte inn, sier daglig lederen.

Småge sier Dag Bondeheim på den tida ikke hadde digitalt bookingsystem. Han sier det kan ha oppstått en misforståelse da resepsjonisten først trodde det var ledig, men så var det ikke det ledig likevel.

- Jeg sier ikke at det er det som har skjedd. Men en håndskrevet lapp kan være lett å overse, og dobbelbooking må vi unngå, sier han.

UHELDIG

Småge mener det er uheldig at det ligger en video ute på You Tube med anklager om at Dag bondeheim nekter kunder å leie hvis de er homofile.

- Det er klart det er uheldig. Dette er den andre henvendelsen jeg har fått på grunn av denne videoen. Hvis videoen ikke blir fjernet, må vi foreta oss noe for å prøve å få den fjernet, hvis den skulle bli en belastning, sier Småge.

Artikkeltags