– Jeg er rørt. Det er veldig sterkt

EN GOD DAG: Sjefredaktør Ove Mellingen, digitalredaktør Tom Erik Holland og resten av TA-huset har all grunn til å smile i dag.

EN GOD DAG: Sjefredaktør Ove Mellingen, digitalredaktør Tom Erik Holland og resten av TA-huset har all grunn til å smile i dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Det er 30 år siden Telemarksavisa var fylkets største avis. Nå har det skjedd igjen. Det betyr at sjefredaktøren må gå fra Skien til Bergen.

DEL

– Dette er veldig gøy, sier sjefredaktør Ove Mellingen i Telemarksavisa.

Onsdag formiddag var tallene klare. Oversikten fra Mediebedriftenes landsforbund viser at TA for 24. året på rad har økt antall betalende abonnenter, og har nå blitt fylkets største avis på alle plattformer. Det betyr at TA er størst på papiravis, desktop og mobil.

En merkedag for Mellingen som kom fra Bergen til Skien som typograf, og som i utgangspunktet ikke hadde planer om å bli så lenge i avisen.

– Jeg er veldig rørt. Det er veldig sterkt. Jeg har tenkt så mye på dette. Spesielt så tenker jeg på de veteranene som la ned så utrolig mye arbeid i å få dette til, sier Mellingen og nevner navn som Herulf, Rolf, Inge, Bent, Borgny, Kirsten, Nina, Roar, Ørnulf, Nils, Tore, Zlatko, Else Marie, Henning og mange andre, sier han og legger til:

– Folk som ikke ga seg på tørre møkka, de beit tennene sammen selv om økonomien var skrall, lønnen var dårlig og utsiktene var mørke, så ga de seg ikke. De kjempet for TA. Det hendte vi var uenig om ting internt og vi kranglet så fillene føk, men alle var enig om å kjempe for TA. Det var aldri tvil, og det er klart at det gjør meg litt rørt når jeg tenker på det.

(Saken fortsetter under bildet)

Opplagstallene fra Mediebedriftenes landsforening viser at TA er foran Varden totalsett.

Opplagstallene fra Mediebedriftenes landsforening viser at TA er foran Varden totalsett. Foto:

100 abonnenter foran

Det er ikke tvil om at konkurransesituasjonen med to store fylkesaviser er unik. Det faktum at TA nå har 100 flere abonnenter flere enn Varden er stort.

– Dette betyr at alle de bra folkene som har jobbet så hardt i så mange år, noen har gått bort og noen har blitt pensjonister, har lyktes. Det er en fantastisk gjeng som er her nå, men jeg tenker på alle disse menneskene som bet tennene sammen i de dårlige tidene og jobbet knallhardt for at vi skulle, først og fremst redde TA, forteller Mellingen og tilføyer at eneste måten for at avisen skulle bli større var å få Varden-abonnenter til å bytte til TA.

– Den energien vi får ut av en dag som dette skal vi ikke bruke til å bli lat, den energien skal vi bruke til å gjøre TA enda bedre. Vi er langt fra så god som vi ønsker å være som avis, både jeg og alle i redaksjonen er ekstremt opptatt av at vi skal bruke energien til å løfte kvaliteten.

– Hva betyr dette for konkurransesituasjonen?

Varden er en av landets beste lokalaviser og det gjør jo at konkurransen er givende, interessant og gøy. Det hadde ikke vært så gøy å holde på med dette hadde det ikke vært for konkurransen med Varden. Jeg er helt overbevist om at den konkurransen fører til at begge avisene blir bedre, og det tjener Telemark på.

Må gå

For 18 år siden lovet Mellingen at han skulle gå fra Bergen til Skien, om Tveitsund, den dagen TA blir størst. Nå som dette har blitt et faktum er sjefredaktøren klar for å børste støv av turskoene.

– Det var etter vi gikk til Ullevål og Odd slo Viking i cupfinalen, sier Mellingen og legger til at det er lang historie bak hvorfor han går om Tveitsund i Vest-Telemark, hvor han trives godt.

– Det jeg ikke visste var at det var mange mil lengre. Ordentlig mange mil lengre, humrer han.

Artikkeltags