Et kortreist monument

VEDLIKEHOLD: Banksjef Peter Preben Prebensen, ordfører Kjell A. Sølverød og rådmann Jan Sæthre satte sporenstraks i gang med vedlikeholdet.

VEDLIKEHOLD: Banksjef Peter Preben Prebensen, ordfører Kjell A. Sølverød og rådmann Jan Sæthre satte sporenstraks i gang med vedlikeholdet.

Artikkelen er over 1 år gammel

SILJAN: Med et nytt monument på plass, satte dugnadsgjengen i gang med en gang. Her skal det ikke bli en gjentakelse av «Trollsaga».

DEL

– Du finner ikke noe mer kortreist monument enn dette, og det har vært fantastisk gøy å være med reisen. Det sier banksjef Peter Preben Prebensen i Sparebank 1 Telemark. Kunstner Bjørn Richter har laget et nytt kommunemonument med utgangspunkt i oppgangssagene i kommunevåpenet. Monumentet er utarbeidet i rustfritt stål, og vil ha en lang varighet.

Den erstatter «Trollsaga», som kom på plass i 2000, men som krevde for mye vedlikehold.

– Vi har fått høre at det nye monumentet skal kunne stå i 50 år, sier ordfører Kjell A. Sølverød.

– Den trenger kun litt vedlikehold en gang i året, påpeker kunstneren og deler ut redskaper til ordføreren, banksjefen og rådmann Jan Sæthre. Dugnadsgjengen fulgte opp og satte i gang med en liten puss.

Rundt 25 personer hadde møtt opp til avdukingen tirsdag formiddag, deriblant gamleordføreren Finn Tallakstad.

– Det ser veldig fint ut. Dette er et ekte Siljan-produkt, slår han fast og foreviger monumentet på telefonen.

– I løpet av høsten skal vi få til lys også, og da blir det veldig bra, sier ordfører Sølverød. Det ordner kommunen selv, men retter en stor takk for den rause gaven til Sparebankstiftelsen Telemark–Grenland.

Artikkeltags