Gå til sidens hovedinnhold

Har du ikke fått denne regningen innen noen dager må du ta grep

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Skatteetaten sender i disse dager ut krav om årsavgift for 3,8 millioner kjøretøy. Dersom du ikke har fått regningen i løpet av få dager må du selv ta grep.

Fristen for å betale er 20. mars.

Skatteetaten sender i disse dager ut krav om årsavgift for 3,8 millioner kjøretøy på landsbasis. Det er krav for 70 000 flere kjøretøy enn i fjor.  Avgiften utgjør om lag 9 milliarder kroner i inntekter til statskassen. For Telemark utgjør dette 316 millioner kroner.

- For at du ikke skal betale mer enn nødvendig er det viktig å betale kravet for 2017 innen forfallsdato 20. mars, sier Jan Lie, seniorrådgiver i Skatteetaten.

Kjøretøyeiere som ikke betaler årsavgift innen forfallsdato må betale tilleggsavgift.

Årsavgift for 2017 betales som i fjor til Skatteetaten.  I  2018 erstattes årsavgiften av en trafikkforsikringsavgift som innkreves av forsikringsselskapene.

Om du ikke har fått faktura

Har du ikke mottatt faktura finner du all nødvending betalingsinformasjon på skatteetaten.no. Pass på å bruke riktig KID-nummer slik at betalingen blir registrert.

Du må betale selv om du ikke mottar faktura. Det er ikke mulig å få betalingsutsettelse for årsavgiften. Du kan også sjekke på skatteetaten.no om årsavgiften er betalt.

Satser 2017Årsavgift
Bil under 7500 kg2 820 kroner
Bil under 7500 kg, diesel uten fabrikkmontert partikkelfilter3 290 kroner
Motorsykkel1 960 kroner
Elbil, veteranbil, moped, traktor, taxi (med hovedløyve) med flere.455 kroner
  
Tilleggsavgift ved for sen betalingTilleggsavgift 
Bil og motorsykkel250 kroner 
Elbil, veteranbil, moped, traktor, taxi (med hovedløyve) med flere50 kroner 

Faktura og frist

Kjøretøyeiere får faktura i postkassen innen utgangen av februar. Elektronisk varsel vil ligge i nettbanken for dem som har opprettet AvtaleGiro eller registrert seg for eFaktura. Betalingsfristen for alle er 20. mars. 

Har du spørsmål?

Skatteetaten svarer spørsmål om årsavgift på telefonnummer 22 07 76 00. Åpningstid er mandag – fredag fra kl.08:00 – kl.15:30. Fra 20. februar til 24. februar og 13. mars til 20. mars holder de åpent til kl.18:00.

Bileier er ansvarlig for betaling

Den som sto som eier av registrert kjøretøy hos Statens vegvesen 1. januar 2017, er ansvarlig for å betale årsavgiften. Selger du kjøretøyet ditt før 20. mars, er du likevel ansvarlig for at årsavgiften for 2017 blir betalt. Husk å melde eierskifte til Statens vegvesen. Det er datoen melding om eierskifte  registreres hos Statens vegvesen som regnes som dato for eierskifte.

Hvem slipper å betale

Leverte du registreringsnummerskiltene til Statens vegvesen innen 31. desember 2016, skal du ikke betale årsavgift for 2017. Du skal heller ikke betale hvis du vraker kjøretøyet senest 20. mars hos en godkjent vrakplass eller bilopphuggeri.

Endringer fra 2018

Fra 1. januar 2018 erstattes årsavgiften av en trafikkforsikringsavgift som innkreves av forsikringsselskapene. Den nye avgiften vil følge forsikringsavtalen på kjøretøyet. Siden en forsikringsavtale løper for ett år av gangen, vil noen allerede i år få fakturaer med trafikkforsikringsavgift for 2018.