Gå til sidens hovedinnhold

– I dag står folk på venteliste for å være med på å investere i Arkaden

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Flere vil bo og flere vil investere penger i Skien sentrum. Det var den klare meldinga fra flere under torsdagens temamøte for Skien bystyre.

– Fy søren for en spennende tid vi har i teknisk framover. Nå må vi begynne å heie på Skien, sa Kathrine Evensen (H) i Hovedutvalg for teknisk, da hun tok ordet og oppsummerte etter endt seanse i bystyresalen.

Temaet for møtet var «Utvikling av boliger og næring i sentrum – Hva skjer i 2017?».

Investorer på venteliste

Administrerende direktør Emil Eriksrød i R8 Property, som nylig kjøpte Arkaden, fortalte at de i utgangspunktet ville eie 65 prosent selv og så hente inn eksterne investorer på resten.

– I dag står folk på venteliste for å være med på å investere i Arkaden, røpet Eriksrød.

Han fortalte også at kjøpesenteret vil få nytt navn og logo, noe som vil bli lansert i oktober.

– Jeg kan også love dere julebelysning som dere aldri har sett noe liknende av her før, sa Eriksrød.

Økt befolkning

Barbro Rasmussen fra Eiendomsmegler1 kunne fortelle at Skien kommune vil ha ei økning på rundt 7400 personer fram mot 2040, og at 63 prosent av dagens husholdninger består av en til to personer.

– Jeg tror fokuset framover skal ligge på leiligheter. 73 prosent av boligene bør bygges for pensjonistene de 10 neste åra, sa Rasmussen, som konkluderte med at det er behov for flere leiligheter.

Direktør for Skien boligbyggelag (SSBL), Marianne Hegna, sa at de i 2017 bygger 176 leiligheter i og rundt sentrum, og at flere vil flytte til byen.

– Mange tar kontakt

Arthur Larsen fra Eiendomsmegler1 Næringsmegling, som driver med næringseiendommer, sa at flere og flere tar kontakt i kjølvannet av at sentrumseiendommer utvikles.

Enhetsleder for plan- og byggesaksavdelinga i Skien kommune, Olav Backe-Hansen, konstaterte også at det skjer svært mye for tida.

– Det merker vi på henvendelser til oss, at det er flere som viser interesse for sentrum og som ønsker å investere, sa Backe-Hansen, som fortalte om de mange planene framover for Klosterøya, hvor blant annet Steinar Moe Eiendom AS er en stor aktør.

Harald Larsen fra Norgesmøllene, avdeling Skien, fortalte om status og planene framover for Mølla i Skien, som har en lang historie i byen. Her blir det produsert 43 000 tonn mel i året, hvor av 98 prosent går i bulk til bakerier. De bruker fortsatt elva hyppig med lekterslep til kornsiloen på Bølesiden av elva. På Mølla kommer det også drøye 1700 vogntog i året, og de er naturligvis opptatt av at det ikke blir hindringer verken for lekterslepet på elva eller for vogntogene.