Ap innfører ny alkohol-regel

IKKE GRATIS ALKOHOL: - Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, sier Jonas Gahr Støre. Foto: NRK

IKKE GRATIS ALKOHOL: - Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, sier Jonas Gahr Støre. Foto: NRK

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet betaler ikke lenger for alkohol på partiarrangementer.

DEL

Metoo-kampanjen har ført til at flere profilerte politikere har trukket seg fra sine tillitsverv denne uken. Det var temaet i Debatten på NRK torsdag kveld, hvor Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre var en av gjestene, skriver Nettavisen.

Under debatten avslørte Gahr Støre et av de konkrete tiltakene som Arbeiderpartiet har iverksatt for å få bukt med seksuell trakassering, nemlig å slutte med gratis alkohol på partiets samlinger, skriver NRK.

- Vi kommer til å få et nytt forhold til alkohol. Det skal være lov til å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det, uttalte Gahr Støre.

Dette tror Ap-lederen at vil gi et tydelig signal.

– Alkohol er elefanten i rommet. Det visker ut grenser og fører til at folk gjør ting de ikke burde gjøre, sa Gahr Støre.

- Alkohol en medvirkende faktor

Den nye regelen om at Arbeiderpartiet ikke lenger vil betale for alkohol, vil få effekt allerede på landsstyremøtet i slutten av måneden.

Regelen iverksettes etter Trond Giske på søndag gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet etter varselsaker mot ham. Giske har beklaget oppførselen sin, og har selv uttalt at alkohol har vært en medvirkende faktor.

– Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært min oppførsel og rolle bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikheter i maktforhold eller aldersforskjell, eller det kan dreie seg om sosiale sammenhenger med mye alkohol, sa Giske i et intervju i Dagsrevyen like etter varslene ble kjent.

- For mye alkohol

Denne uken har det også kommet frem at stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) har sendt porno til unge gutter som var aktive i FpU. Leirstein har stilt sine tillitsverv i bero, mens Frp lover en grundig behandling av saken.

I tillegg ble det natt til torsdag kjent at Kristian Tonnig Riise går av som leder i Unge Høyre. Det skal ha kommet varsler på Tonnig Riise i forkant av hans avgang, men også i etterkant.

Også i denne saken, blir alkohol nevnt som en av faktorene.

– Bekymringsmeldingene om Riise handler om for mye alkohol, pågående sjekking og relasjoner med jenter hvor aldersforskjellene og maktforskjellene har vært veldig skjeve, sier generalsekretær i Unge Høyre, Maria Barstad Sanner.

Artikkeltags