Oppdatering: I 12-tiden mandag ga Apple livstegn fra seg på Twitter, og det kan se ut som om selskapet nå er i gang med å nøste opp i mysteriet.

De siste dagene har en mengde Iphone-brukere verden over rapportert om et problem som oppstår når man trykker på lenker i Safari, Mail, Messages, Notes og andre apper, skriver 9to5mac.com.

Det som ifølge brukerne skjer, er at appen fryser fullstendig.

Problemet skal i hovedsak gjelde for de som har installert siste programvareversjon til Iphone, nærmere nestemt versjon iOS 9.3, selv om også brukere med eldre iOS-versjoner har rapportert om problemer. I tillegg skal feilen stort sett gjelde på Iphone 6s og 6s+, i tillegg til noen eldre modeller og nettbrett.

Forårsakes av tredjepartsprogrammer?

Ifølge 9to5mac.com, ser det ut til at problemet oppstår fordi brukere har installert tredjepartsapper på telefonen. Det er imidlertid uklart akkurat hvilke og hvor mange tredjepartsapper som forårsaker problemene.

Nettstedet installerte appen til Booking.com på en testtelefon, og opplevde deretter at Safari hang seg når man klikket på lenker på vilkårlige nettsider. Mens noen opplever at lenker rett og slett ikke virker, får andre problemer hvis de holder inne fingeren på en lenke. Det hjalp heller ikke å avinstallere tredjepartsappen etterpå.

Apple er tause

Apple har foreløpig ikke kommentert problemene, og det er derfor uvisst om det er en løsning rundt hjørnet eller ikke. Noen brukere har imidlertid oppdaget at noen av problemene forsvinner om man deaktiverer JavaScript på telefonen.

Her kan du se en video av hvordan problemet arter seg for én av brukerne: