Begrenset batterikapasitet er en vanlig problemstilling på både bærbare datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner.

Den samme problemstillingen står også bilbransjen overfor.

Sistnevnte ser ut til å tro å ha funnet sin løsning på dette, gjennom såkalte brenselcellebiler - eller hydrogenbiler om du vil. Og nå kan det se ut til at Apple ønsker å følge i de samme fotsporene.

Brenselcelle-revolusjonen: Nå kommer elbilene med ubegrenset rekkevidde

VIL ALDRI GÅ TOM

Nå har Apple lagt inn en patentsøknad i USA, som helt konkret handler om en brenselcelle som vil gjøre at en MacBook kan fungere "i dager eller uker" uten å koble i strømkontaknten.

Apple er notorisk ullne på nøyaktig hvordan systemet skal fungere, og ramser opp 15 forskjellige mulige brennstoff som kan benyttes, inkludert hydrogen. Men det viser samtidig litt av fleksibiliteten til en brenselcelle, der en ikke er låst til én løsning.

Apple ser for seg at drivstoffet skal lagres i utskiftbare kasetter - omtrent som printere i dag får blekk.

KAN OGSÅ KOMME TIL IPHONE

Tidligere denne uken ble det kjent at det britiske selskapet Intelligent Energy mente de hadde laget en prototyp av en iPhone med en integrert hydrogenbrenselcelle.

Ifølge The Telegraph jobber selskapet tett med Apple.

IKKE HELT RETT FREM

Et stort spørsmål som foreløpig ikke er besvart, er om hvorvidt en slik løsning faktisk vil være praktisk.

Lang batterilevetid er i dag særlig viktig på offentlig transport, og spørsmålet er om luftfartsmyndigheter vil la deg ta med en telefon med notorisk brannfarlig flytende hydrogen gjennom sikkerhetskontrollen.

Det er da heller på ingen måte noen garanti at Apple faktisk vil ta i bruk patentet. Det er relativt vanlig at store selskaper søker om patenter på ideer som aldri tas ibruk.