10-åringen skulle dra laderen ut av kontakten da et deksel løsnet og hun grep rundt to eksponerte metallkontakter inne i laderen. Laderen og iPaden hadde 10-åringen fått av skolen, og var original og produsert av Apple.

Etter hendelsen ble den unge jenta fraktet til Sykehuset Telemark hvor de sjekket hjerterytme og EKG. Hun har kommet fra strømsjokket uten varige men.

Faren forteller til TA at det trolig gikk bra med datteren fordi hun kun berørte laderen med en hånd.

Ifølge Apple kjenner de til totalt tolv tilfeller på verdensbasis hvor brukere fikk strøm av defekte ladere.

- Vi er overlykkelige

Torsdag ble det klart at Apple tilbakekaller laderne som er solgt til kunder i Europa, Argentina, Australia, New Zealand og Sør-Korea.

- Vi er overlykkelige, jeg har sagt det fra dag en at her er det en konstruksjonssvikt - laderen var for dårlig konstruert og tilbakekallingen beskytter oss forbrukere mot et farlig produkt, sier jentas far til TA fredag.

Etter episoden i fjor vår har familien på Stathelle innført regler for lading av mobiltelefoner og nettbrett.

- Nå skal det lades av oss voksne, ikke av barna selv, sier familiefaren.

Plaster på såret

Lillejulaften ringte det på døra hjemme hos familien på Stathelle og utenfor stod en offisiell representant fra Apple Norge med en ny telefon som plaster på såret.

- Føler du at Aplle har tatt deg på alvor?

- Jeg føler at Apple ikke gjorde noe i denne saken før de ble tvunget til det, sier jentas far.

Hun har også fått en muntlig beklagelse av teknologigiganten.

- Fornøyd

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) ble sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) varslet og tilfellet i Bamble i fjor. Nkom åpnet tilsynssak mot Apple i april 2015 etter at det ble avdekket flere tilfeller av ødelagte ladere.

– Nkom er fornøyd med at Apple er føre var og tilbakekaller utstyret for å hindre potensielt farlige situasjoner. Vi oppfordrer alle som har den aktuelle laderen, til å følge Apples anvisninger og få laderen byttet, sier senioringeniør Paul-Erling Lia i en pressemelding.

Både Nkom og selskapet så alvorlig på feilen, fordi laderne blant annet er i bruk i skoleverket.

Har du en slik lader? Klikk her for å få vite hvordan du skal få byttet den.