Det skriver det anerkjente teknologinettstedet techcrunch.com.

Ifølge Techcrunch-skribenten Matthew Panzarino er gjennomgangsmelodien blant testpersoner han har snakket med at de etter en stund med Apple Watch på håndleddet praktisk talt slutter å bruke iPhonen.

- Testpersonene forteller at de tar opp iPhonen fra lommen eller vesken  i langt sjeldnere grad enn tidligere. Med Apple Watch løses de fleste behov ved hjelp av en enkel berøring eller et kjapt blikk, skriver Panzarino.

Han tror Apple Watch dermed kan revolusjonere måten vi kommuniserer på siden brukernes oppmerksomhet slipper å kontinuerlig bli fanget av  mobiltelefonens forlokkende storkjermer.

Det er flere årsaker til at Apple Watch kan lykkes i å fungere som en erstatter for iPhonen du har i lommen eller vesken.

- Klokken vil vite mer om deg enn en telefon noensinne vil kunne. For eksempel måler den hjerterytmen din med jevne mellomrom - noe som åpner for et vell av helseapplikasjoner og lignende, skriver Panzarino.

Varslinger og oppdateringer lar seg lett håndtere direkte fra klokken. Skjermen, til tross for at den er mye mindre enn telefonens, skal være såpass bra at brukerne trolig vil velge å lese korte tekstmengder direkte fra klokken i stedet for å ta seg bryet bryet med å hente frem, og åpne, telefonskjermen. Det kan igjen få stor betydning for fremtidens apllikasjonsutvikling, tror Panzarino.

De fleste av telefonens applikasjoner lar seg bruke direkte fra klokken - også via talekommando - som på Apple går via applikasjonen Siri.

- Apple Watch har potensiale til å spare brukerne for masse tid. I tillegg stjeler klokken mindre oppmerksomhet fra folk enn det telefonen gjør. Noe som vil være bra både for deg selv og de rundt deg, skriver Panzarino.