Den 43 år gammel mannen fra Porsgrunn var kommet tilbake fra skituren i rundløypa på Jarseng da døra til sportstua gikk opp. Ut kom en sort og hvit hund i vilt firsprang mot skiløperen og hans sju år gamle Golden retriever. Skiløperen hadde sin egen hund i en trekksele og han ble derfor dratt bakover og ble liggende på bakken og bakse i snøen. Den fremmede hunden gikk rett til angrep og bjeffet og glefset både mot hunden og eieren.

PROVOSERT

- Jeg ble mektig provosert, for mens jeg ligger på bakken og prøver å komme mellom de to hundene, kommer eieren av den fremmede hunden nærmest tassende etter, sier 43-åringen. Den fremmede hundeeieren hadde tydeligvis ingen kontroll over den løse hunden, sier 43-åringen til TA.

- Som hundeeier vet jeg selv hvor viktig det er å kjenne sin egen hund, sier han.

IKKE SKADET

Skiløperen beskriver seg selv som en stor mann på rundt to meter. Han avviser at han ble redd etter episoden, men at han ble kraftig provosert.

- I ettertid er jeg glad for at jeg lå hjelpeløs på bakken for jeg var nok relativt kraftig i ordbruken, sier 43-åringen fra Porsgrunn. Eieren av den fremmede hunden kom først med noen unnskyldninger, men etter hvert som krangelen skred frem ville han ikke lenger prate med 43-åringen. Den fremmede mannen forsvant fra stedet uten å avgi verken personalia eller noen unnskyldning. Skiløperen som gikk rundturen sammen med kona ble ikke skadet etter sammenstøtet. Han kommer likevel å anmelde episoden til politiet.

- Vi har opplysninger i denne saken som gjør at vi trolig kommer i kontakt med eieren av hunden, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt.