Totalt flyforbud rundt Skien fengsel

Flyforbudssonen gjelder Telemark fengsel, Skien avdeling. Lateral utstrekning: 2,5 nautiske mil og vertikal utstrekning: 2500 fot AGL.

Flyforbudssonen gjelder Telemark fengsel, Skien avdeling. Lateral utstrekning: 2,5 nautiske mil og vertikal utstrekning: 2500 fot AGL.

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Politiet innfører totalt flyforbud over Telemark fengsel, avdeling Skien, når rettssaken om Anders Behring Breivik starter. Årsaken er sikkerheten til de involverte og de som bor i området.

DEL

I forbindelse med rettsaken som Anders Behring Breivik har reist mot den norske stat etableres det en total flyforbudssone i tidsperioden fra og med 14. mars til og med 18. mars, heter det i en pressemelding signert Annie Sandersen, driftsenhetsleder i Grenland, Sør-Øst politidistrikt.

Flyforbudet gjelder all flyvning i sonen, både fartøy med og uten fører, understreker politiet.

- Politiet har ansvaret for sikkerheten på utsiden av fengselet. Vi skal ivareta sikkerheten til alle som bor i Grenland og har derfor valgt å etablere flyforbud i den aktuelle tidsperioden. Vi må ta høyde for alle eventualiteter, sier Annie Sandersen.

Anders Behring Breivik har saksøkt staten for brudd på menneskerettighetene, og Oslo tingrett behandler av sikkerhetshensyn og praktiske årsaker saken i et provisorisk rettslokale i høysikkerhetsfengselet i Skien, der Breivik soner, melder NTB.

Saken starter tirsdag 15. mars, og retten har satt av fire dager til behandlingen.

Artikkeltags