LIVE: - Breiviks søksmål er en hån mot rettsstaten

Artikkelen er over 4 år gammel

Skien (NTB): Oppførselen Anders Behring Breivik har utvist i retten er en hån mot den rettsstaten som har tatt hans sak på alvor, fastslår advokat Adele Matheson Mestad.

DEL

Mestad, som er statens prosess fullmektig i menneskerettighetssaken, poengterte at Breivik gjorde nazihilsen på sakens første dag og at han brukte partsforklaringen til å forfekte høyreekstrem ideologi og til å fremme krav på vegne av denne ideologien.

– Det avslører at Breivik er ute etter noe helt annet enn det han gir uttrykk for i søksmålet. Det er ingen knekket mann med isolasjonsplager vi møter, men den samme ideologisk forstyrrede narsissisten vi har møtt tidligere, sa hun da hun innledet avslutningsprosedyren til regjeringsadvokaten.

– Etter fire dager kan statens syn oppsummeres på følgende måte: Anders Behring Breivik verken er, eller har vært, underlagt nedverdigende eller umenneskelig behandling etter artikkel 3 i menneskerettighetskonvensjonen, konkluderte Mestad.

Hun minnet dessuten retten om terrorangrepene 22. juli og den sorg og «ubeskrivelige traumer» Breivik påførte de etterlatte og overlevende ved å «ta i bruk terrorens feige virkemidler». (©NTB)

Artikkeltags