Her skal rettssaken mot Breivik gå

BLIR HØYRISIKO: Kriminalomsorgens sentrale forvaltning vil flytte landets eneste høyrisikoavdeling fra Ringerike fengsel til Skien fengsel.

BLIR HØYRISIKO: Kriminalomsorgens sentrale forvaltning vil flytte landets eneste høyrisikoavdeling fra Ringerike fengsel til Skien fengsel. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Vil ha rettsaken om soningsforholdet til Anders Behring Breivik i gymsalen til Skien fengsel.

DEL

Det melder NRK, tirsdag.

Ifølge Behring Breiviks advokat har de godtatt tilbudet fra Staten om at rettssaken skal gå i gymsalen til Skien fengsel.

– Vi har sluttet oss til forslaget fordi opplegget som er skissert, er det mest realistiske alternativet for å få gjennomført dette som en vanlig rettssak, sier forsvarer Øystein Storrvik til NRK.

Til sak mot Staten

Det var i sommer at den terrordømte mannen ville gå til sak mot staten for det han mener er brudd på menneskerettighetene.

Formelt sett er det staten ved Justis- og beredskapsdepartementet som blir stevnet av massedrapsmannen.

Vi leverte stevningen til Oslo tingrett i dag. Hovedårsaken til stevningen er den ekstreme isolasjonen min klient har vært utsatt for, sa Storrvik til VG i sommer.

Få måneder etter det ble kjent at Behring Breivik stevner Staten, uttalte leder for støttegruppen at det var ønskelig at rettssaken ville finne sted i fengselet.

– Vi mener at retten kan settes i fengselet i stedet for i en ordinær rettssal. Dette er noe som har blitt gjort før og det vil således ikke være et unntak eller særordning for ham, mener leder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene Lisbeth Røyneland til Nettavisen.

– Det som er viktig for oss er at terroristen får så lite oppmerksomhet som mulig.

Tilrettelegges

Ifølge NRK vil fengselet i Skien tilrettelegges for hovedforhandlingen som starter i mars neste år.

– Hovedpoenget vårt er at dommeren møter ham, og at det soningsforholdene som er i fokus – ikke oppstandelsen som kan oppstå i Oslo tingrett, forteller forsvareren til statskanalen.

Saken oppdateres.

Artikkeltags